Svetovno prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane (U21) se je letos odvijalo v mestu Santa Cruz na Tenerifih, ki so del španskega Kanarskega otočja. Tekmovanja so se udeležili najboljši tekmovalci sveta, nastopajoči pa so imeli še dodaten motiv, saj je svetovno prvenstvo odskočna deska za mlajše tekmovalce za udeležbo in nastop na dolgo pričakovanih olimpijskih igrah.
Del slovenske reprezentance sta bila tudi Jan in Bor Hartl, sicer člana KK Kozjansko in Obsotelje. Bor Hartl je tekmoval v disciplini kate mladinci. Skupaj z bratom Janom pa sta tekmovala tudi v disciplini kat ekipno. V posamični konkurenci je Bor kljub dobremu nastopu izgubil v zgodnji fazi tekmovanja proti grškemu tekmovalcu. Naslov svetovnega prvaka je pripadel Japoncu, ki pa glede na videno ni bistveno odstopal od ostale konkurence, ki se je borila za najvišja mesta. V ekipnih bojih se je slovenska ekipa pomerila s Portugalci in izgubila z rezultatom 3:2. Kljub manjši količini ekipnih treningov so fantje dokazali, da bi lahko bili konkurenčni tudi na svetovnem nivoju.
Slovenska reprezentanca žal ni dosegla vidnejših uspehov. Vzdušje v reprezentanci je sproščeno in pozitivno, kar se tudi spodobi za tako čudovite kraje kot so Tenerifi. Upam le, da ni zmanjkalo mazil proti sončnim žarkom, ki so za tak letni čas še vedno zelo močni.
Vsem udeležencem tekmovanja želim predvsem obilico športnih uspehov v nadaljevanju svoje športne kariere ter jim čestitam nastope.

Vse stroške tekmovanja, ki zajemajo pot, bivanje in tekmovalne takse je v celoti krilo podjetje GES d.o.o.. Podjetje GES d.o.o. je hkrati tudi GENERALNI POKROVITELJ KARATE ZVEZE SLOVENIJE.

Andrej Hartl