V soboto 18.11.2017 je v glavnemu mestu Slovenije – Ljubljani potekal 13. MEDNARODNI TURNIR LJUBLJANA OPEN 2017. Dogodek se je odvijal v športnem parku Kodeljevo. Tekmovanja se je udeležilo rekordno število tekmovalcev: 659 tekmovalcev iz 101 klubov in 11-ih držav. Med njimi seveda tudi Karate Klub Kozjansko in Obsotelje z kar 11.člansko zasedbo.

Tekmovanje je začel najmlajši kataš Vinko Juraja. Vinko je suvereno in odločno, premagoval nasprotnike ter v svoji kategoriji postal zmagovalec. Nastopal je tudi kategorijo višje malčki (8.-6.kyu) in po repasažu osvojil svojo drugo medaljo -3.mesto.
Nadaljeval je naslednji kataš Grega Zbil, v kategoriji malčki. Grega je prav tako odlično, korektno izvajal kate in nizal zmage vse do finala. V finalu pa moral priznati premoč in kljub vsemu zasedel odlično 2.mesto. Samozavestno je nastopil tudi Filip Lotrič v kategoriji kata najmlajši (8.-6.kyu). Po dobrem izvajanju mu je na drsečem tatamiju na koncu spodrsnilo, tako da je moral priznati poraz. Zato vidnejše uvrstitve ni dosegel.
Dvojčiči Ana in Lea Bele, so nastopale v kategoriji malčice. Obe sta dobro izvajali kate in na koncu prišli v repasaž za tretja mesta. Na žalost obe izgubili, tako da na koncu nista osvojili medalj.
Luka Bele je nastopil v kategoriji kata dečki, kjer je ponovno odlično izvajal mojstrske kate. Premagoval svoje nasprotnike iz različnih držav vse do finala. Premagal je celo aktualnega Balkanskega prvaka iz BiH. V finalu pa moral priznati premoč nasprotniku in na koncu osvojil 2.mesto. Za Karate zvezo Slovenije sta v mladinski kategoriji nastopala Jan in Bor Hartl. Oba sta vsak po svoji strani premagovala nasportnike do finala ter potrdila svoj primat. V finalu je slavil Bor, Jan je bil drugi. Nastopala sta tudi v seniorski kategoriji, ki pa vidnejšega rezultata nista dosegla. Začeli so se nastopi v športnih borbah. Prvi je prebil led Grega Zbil, ki iz tekme v tekmo tudi pri borbah lepo napreduje. Tudi tokrat je pokazal v kategoriji malčki -30kg borbensot, prišel v finale, vendar po sodniški odločitvi izgubil in še drugič ta dan osvojil odlično 2.mesto. V kategoriji dečki +45kg je nastopil Jakob Žumer. Z svojo mehkobo, sproščenostjo je tudi on z lahkoto premagoval vse nasprotnike do finala. V finalu pa spet malce nesrečno izgubil. Kljub vsemu dosegel odlično 2.mesto. Z medaljo se je vrnil tudi Žan Luka Lesnika, ki je v kategoriji ml.kadeti +55kg po rapasažu osvojil 3.mesto. V kategoriji višje, kadeti +70kg je prikazal veliko borbenost in željo po osvajanju novih izkušenj vendar ostal brez odličja. Tudi Luka Bele in Nejc Kunštek sta tekmovala v športnih borbah, pokazala veliko željo, borbensot in napredek, vendar oba ostala brez odličja. Tekma je odlična popotnica pred bližajočim se državnim prvenstvom, ki bo to soboto 25.11.2017 v Večnamenski športni dvorani v Podčetrtku.

Skupno smo na koncu osvojili eno zlato, štiri srebrne in dve bronasti odličji. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za odlične rezultate na tako veliki mednarodni tekmi. Zahvaljujemo se tudi podjetju MOS Servis d.o.o. za posojen avtomobil za prevoz tekmovalcev na tekmo.