LEON SODIN ZLATI BALKANSKI PRVAK NA OTROŠKEM BALKANSKEM PRVENSTVU 2021

Karate klub Kozjansko in Obsotelje se je preko karate zveze Slovenije, kot že vrsto let do sedaj zopet udeležil največjega karate prvenstva za otroke- balkanskega prvenstva. Odvijalo se je od 15.10. do 17.10.2021, v Poreču. Sodelovali so najboljši karateisti iz 10 držav –Bosne, Bolgarije, Hrvaške, Črne Gore, Kosova, Severne Makedonije, Grčije, Srbije, Turčije in Slovenije. Prisotnih  je bilo kar 832 karateistov iz Balkana.  S strani slovenske reprezentance je bilo za to tekmovanje izbranih kar pet  karateistov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, a sta se jih zaradi spletov okoliščin lahko udeležila le dva.

Prvi dan je na tatami stopil Greg Zbil v kategoriji kata dečki, letniki 2008. Grega žal ni ponovil odlične uvrstitve izpred dveh let, ko je postal balkanski podprvak. Kljub temu smo ponosni nanj, saj stopiti na tatami na tako veliki tekmi ni mačji kašelj.

Kljub ognjenemu krstu, je suvereno in odločno tretji dan tekmovanja nastopil naš tekmovalec Leon Sodin. Na tekmo je odšel v vrhunski formi in z ciljem, da se uspešno prebija iz kola v kolo v močni konkurenci 15ih tekmovalcev, 6 narodnosti. Ker letos zaradi korona situacije nismo smeli biti fizično prisotni na tekmi smo spremljali video prenos. Malo za šalo malo zares, je bilo v video prenosu tako, kot da bi nas poslušal in odpeljal tekmo za tekmo kot pavi zmagovalec.

Ko smo videli njegov nastop v prvem kolu z Hrvatom, katerega je po razburljivi borbi premagal z rezultatom 3:2, nam je bilo povsem jasno, da je Leon v izvrstni pripravljenosti, odlični dnevni formi in več kot odlično motiviran ne le za preboj iz kroga v krog, temveč tudi za vrhunski rezultat. V naslednjem kolu je premagal predstavnika iz Bosne in Hercegovine, z rezultatom 2:1. Z to zmago je  bila že zagotovljena ena od medalj, vendar Leon se ni zadovoljil le z medaljo. Zaradi spodrsljaja na državnem prvenstvu Slovenije pred kratkim, si je še toliko bolj želel zlata in stopiti na najvišjo stopničko. V finalu je prevzel pobudo in skozi celotno borbo nabiral vodstvo. Končni rezultat je bil 3:0 in suverena zmaga je bila njegova. Nadel si je naziv BALKANSKI PRVAK.

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je klub dolge tradicije. Klub, ki ustvarja odlične tekmovalce, zmagovalce, prvake, ki tu začenjajo s prvimi športnimi igricami, osnovnimi elementi, se naučijo pravilno nadeti rokavice  in se z močno, jekleno voljo in vztrajnostjo lahko prebijejo do največjih tekmovanj, če je to njihov interes. Sicer pa daje otrokom in odraslim poudarek na zdravju, pomenu gibanja, zdravemu načinu življenja. Svoje člane spodbuja k temu, da postanejo uspešni, pozitivni, da sledijo svojim intuicijam, ciljem, življenjskim prioritetam, ki pa niso omejeni samo na šport temveč razširjeni na splošno aktivnost.

Tekmovalca sta zagotovo upravičila izbor trenerjev slovenske reprezentance in suvereno zastopala svojo državo, klub in naše mesto. Ponosni smo nanju in jima iskreno čestitamo.