V soboto, 19.4. se je štiričlanska ekipa Karate Kluba Kozjansko in Obsotelje odpravila na mednarodni turnir KANTANA OPEN-BOHINJ OPEN 2015. Tekmovanja se je udeležilo kar 350 tekmovalcev iz 37 klubov, ki so v Bohinj pripotovali iz celotne Slovenije, Avstrije, BIH, Italije in Hrvaške.

Po uvodnih besedah in zvokih slovenske himne se je tekma uradno otvorila. Organizator –Akademija borilnih veščin Bohinj jo je tudi direktno prenašal na youtube in kanalu sportdata, kjer si je možno ogledati arhivske posnetke.
V katah se je kot prvi in tokrat edini kataš pomeril najmlajši član ekipe –Luka Bele. Luka na tekmah posega po odličnih rezultatih in je eden od tekmovalcev, ki klubu obeta svetlo prihodnost. Žreb nasprotnika in športna sreča pa mu tokrat nista bila najbolj naklonjena in se je že po tesnem uvodnem porazu moral posloviti od boja za prvo mesto in se moral na koncu zadovoljiti z osvojeno bronasto medaljo.
Zelo podobna zgodba se je ponovila pri naslednjem tekmovalcu –Gregorju Virantu, ki je nastopal v borbah, v kategoriji mlajši dečki -40kg. Tudi Gregu je žreb določil za prvega nasprotnika prav končnega zmagovalca te kategorije, proti kateremu je kljub odlični borbi moral priznati poraz v prvem boju. Z veliko motivacije in želje po dosegu enega od odličji se je podal borbo, kjer je premagal nasprotnika in na koncu osvojil odlično tretje mesto.
V kategoriji mlajši dečki +40 kg smo navijali za naslednja dva borbaša –Timoteja Jordana in Žana Luka Lesniko. Oba sta začela uspešno in s tem dokazala, da sodita v sam vrh v njuni kategoriji. Žan Luka je po naslednjem boju osvojil tretje mesto. Timotej pa je v finalu za las moral priznati poraz in tako kot zadnji naš tekmovalec tekmo končal na odličnem drugem mestu.
Ekipo je v Bohinju vodil Igor Jordan, ki je mlado ekipo tekmovalcev z motivacijo in spodbudnimi besedami popeljal do zopet odličnih rezultatov. Tekmovalci so se z geslom »Vsi za enega, vsi za Karate Klub Kozjansko in Obsotelje« in ob podpori staršev borili na vso moč in dokazali, da ima klub vrsto dobrih tekmovalcev, ki se bodo s trdim delom v naslednjih letih uveljavljali v samem vrhu slovenskega karateja.