TRADICIONALNA KLUBSKA BOŽIČNO NOVOLETNA KARATE TEKMA »KOZJANČEK 2021«

 

Eno od nedelj v decembru, tokrat 12.12.2021, Karate klub Kozjansko in Obsotelje že vrsto let organizira odlično obiskano tradicionalno božično- prednovoletno klubsko tekmovanje »KOZJANČEK«. Tudi letos so se v prekrasni zimski idili iz vseh vetrov Kozjanskega in Obsotelja zbrali karateisti v Večnamenskem centru Kozje. Tekmovanje po obiskanosti vedno podira rekorde. Tako je bilo tudi letos, povabilu se je odzvalo več kot 60 otrok. Vsi ti mladi nadobudni otroci, so kar žareli od veselja, pozitivne energije, iskrivosti, nasmejanosti. Z en besedno »poseben« dan za naš klub.
Množičen podmladek Karate kluba Kozjansko in Obsotelje daje temu klubu posebno noto in širino, na kar smo vsi zelo ponosni. Tak potencial, nam daje povratno informacijo, da smo klub tradicije, znanja, zaupanja in časti na širšem Kozjanskem in Obsotelju.
Na tem tekmovanju so vlogo sodnikov opravljali Luka Bele, Željko Domitrovič in Zdravko Romih. Vlogo povezovalca pa je opravljal eden in edini vedno razpoloženi in profesionalni Pepi Kladušek, ki je med drugim tudi aktivni član kluba. Tekmovalci so lahko nastopali v kar v petih disciplinah-elementarna igra, osnovne tehnike karateja, borba na tarči, kate in športne borbe. Takšno tekmovanje je poleg tekmovanja tudi priložnost za srečanje, prijetno druženje članov, prijateljev, staršev, ljubiteljev, simpatizerjev karateja ter Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Uradne otvoritve zaradi COVID situacije ni bilo. So pa tekmovalci, ki nastopajo na državnem nivoju prikazali različne karate točke vsem zbranim. Nastop so pravili: Leon in Lara Sodin, Filip in Andraž Lotrič, Benjamin Herman, Lea in Luka Bele. V imenu kluba se jim zahvaljujemo za odziv, pomoč in demonstracijo karateja. Na ta poseben dan pa je prišel tudi Božiček, ki je vse otroke obdaril z darili. Zahvaljujemo se trgovinam Jager za donacijo priložnostnih daril vsem tekmovalcem.

Nastopili so naslednji tekmovalci: Alex in Alina Gerečnik, Maja Strašek, Ela Droždan Volf, Jaka in Tilen Ilić, Ana in Rok Špes, Leon Miklavc, Leon in Luka Lončarič, Lili in Anže Križnik, Zdene Lipošek, Kaja in Žak Domitrovič, Marko Škorc, Alana Domitrovič, Miha Jurak, Izak Lipnik, Karin in Tinkara Kozole Grmšek, Maks Visočnik, Jaka in Anže Pintar, Žiga Koleša, Nejc Gobec, Zala in Urška Lorger, Tilen in Brina Guzej, Lea Bele, Zara Fajs, Patrik Druškovič, Lara in Denis Karić, Lukas Cerovski, Rok Lipuš, Klara Kostanjevec, Vanna Vilk Petanjek, Benjamin Harman, Filip in Andraž Lotrič, Bor Ulčnik Hren, Lara in Leon Sodin, Tinkara Meško, Manja Vahen, Nejc in Filip Trupaj, Tilen Majer, Filip Škorjanec, Šanaja Guzej, Nik Arbajter, Ota Vita Romih, Luka, Ana in Ajda Krivec, Nick Toplišek, Izak Pinter.

Ob tej priložnosti gre izpostaviti ena velika zahvala staršem, ki nam ob takšnih priložnostih stojijo ob strani, pomagajo pri organizaciji ter izvedbi tega in podobnih tekmovanj. Prav tako ne smemo pozabiti na naše izkušenejše tekmovalce, ki suvereno zastopajo svoj-naš klub, demonstrirajo tekmovalni karate, pomagajo pri delu, predvsem pa so odličen vzgled za male nadobudneže, ki v svet karateja komaj vstopajo. Zavedamo se, da ste kot vrhunski športniki veliko odsotni od doma, zato smo še toliko bolj hvaležni, če si vzamete čas tudi, ko vas potrebujemo za takšne priložnosti, saj ste kot uspešni športniki zagotovo otroci, po katerih se mlajši radi zgledujejo in pozitivni motivatorji -ne le za karate, ampak tudi življenje na sploh. Takšna tekma predstavlja pravi izziv in nam daje novo energijo, zagon in polepša praznično decembrsko vzdušje. Hvala tudi vsem ostalim, ki so kakorkoli pristopili na pomoč pri organizaciji in izvedbi tekmovanja. SREČNO 2022.