FILIP LOTRIČ, TILEN PRAH, LEON SODIN IN ŽAN LUKA LESNIKA EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI V KARATEJU.

V nedeljo 6.6. 2021, je v Ljutomeru potekalo ekipno državno prvenstvo, kjer je nastopilo 35 klubov, med njimi tudi Karate klub Kozjansko in Obsotelje z kar tremi ekipami in enim posojenim tekmovalcem.


Tako kot vsem ostalim tekmovalcem jo je obdobje epidemije v dobri meri zagodlo tudi nam. V tako kratkem času sestaviti ekipe in jih po sprostitvi ukrepov nemudoma tehnično pripraviti na ekipno tekmovanje res ni bil mačji kašelj. Zato smo veseli in upravičeno ponosni, da smo se lahko predstavili s kar tremi ekipami. Prvi so nastopili Filip Lotrič, Leon Sodin in Tilen Prah v kategoriji kate dečki. Po odlični uvodni predstavitvi jim je v finalu nekoliko zmanjkalo in so tako dosegli odlično drugo mesto. Nadaljevale so Lili Križnik, Ana in Lea Bele v kategoriji borbe deklice. Deklicam je zmanjkalo nekaj športne sreče in so tako tekmo končale na tretjem mestu. Svoj odličen nastop so želeli ponoviti dečki, ki so se ta dan predstavili že v katah –Tilen, Leon in Filip, tokrat tudi v kategoriji borbe dečki. Kljub temu, da je bila sestavljena ekipa iz individualnih katašev in borbašev, so se odlično pripravili in zmotivirali tudi za oba nastopa. Premagali so vse ekipe in tekmo končali prav na vrhu, na prvem mestu ter si s tem pridobili naslov državnih prvakov.
Da je bil dan popoln, pa je za piko na i poskrbel še eden od naših starejših borbašev Žan Luka Lesnika. Nastopil je kot posojeni tekmovalec z ekipo Karate kluba Žalec, v kategoriji borbe mladinci. Veseli smo, da je s svojim nastopom sebi in ekipi pomagal do naziva državnih prvakov.

Veseli smo, da so nastopajoči in večina ostalih klubskih športnikov uspešno premagali to neprijetno obdobje, ga izkoristili morda celo kot čas za počitek in nabiranje novih moči, kar se jim bo v prihodnjih sezonah zagotovo obrestovalo. Mi verjamemo vanje in smo pripravljeni na boj v jesenskem delu tekmovanj.
Iskrene čestitke vsem nastopajočim na današnji tekmi.