TRADICIONALNA KLUBSKA KARATE TEKMA »KOZJANČEK 2019«

Na drugo nedeljo v decembru, 8.12.2019, so se v prekrasnem sončnem, zimskem dnevu zbrali karateisti Kozjanskega in Obsotelja v Večnamenskem centru Kozje, kjer je potekalo že tradicionalno božično- prednovoletno klubsko tekmovanje »KOZJANČEK 2019«. To je bil izjemen, poseben dan – poln nasmejanih obrazov, iskrenih otroških pogledov, smeha, veselja… Udeležilo se ga je kar 47 mladih nadobudnih članov tekmovalk in tekmovalcev, starih od 4. do 15. leta starosti. Še številčnejši so bili gledalci oz. starši. Množičen podmladek Karate kluba Kozjansko in Obsotelje daje tem klubu posebno noto in širino, na kar smo vsi zelo ponosni. Tak potencial, nam daje povratno informacijo, da smo klub tradicije, znanja, zaupanja in časti na širšem Kozjanskem in Obsotelju. Na tem tekmovanju so vlogo sodnikov opravljali Eva Petauer, Žan Luka Lesnika, Luka Bele, Joži Preskar in Zdravko Romih. Vlogo povezovalca pa je opravljal izkušeni Pepi Kladušek.
Tekmovalci so lahko nastopali v kar v petih disciplinah. Takšno tekmovanje je poleg tekmovanja tudi priložnost za srečanje, prijetno druženje članov, prijateljev, staršev, ljubiteljev, simpatizerjev karateja ter Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Ob tekmovanju je bilo poskrbljeno prav za vse, ter tako potekalo v sproščenem pozitivnem športnem duhu, z nasmejanimi obrazi vseh nastopajočih ter vseh ostalih prisotnih, ki so bili na strani gledalcev. Bilo je ogromno staršev, babic, dedkov in prijateljev. Uradno otvoritev je naredil podžupan občine Kozje g. Filip Volaušek.

Nastopili so naslednji tekmovalci: Rok Lipuš, Neža Sovič, Tim Germovšek, Miha Planinc, Julija Novak, Domen Šeško, Lara in Rožle Plevnik, Tai Kunst, Kevin Geršak, Tilen in Jaka Ilić, Kaja Domitrovič, Neža Pevec, Nik Hajnšek, Benjamin Herman, Filip Škorjanc, Zala in Urška Lorger, Lili Križnik, Blaž Kozole, Matic Pevec, Lan Mestinjšek, Manca Orač, Ela Volf Droždan, Gal Štruklec, Hana Čepin, Frenk Klojčnik, Karin in Tinkara Kozole, Vinko Juraja, Luka, Ana in Ajda Krivec, Tit Kojterer ,Ana in Lea Bele, Lana Počivavšek, Vid Grobin, Brina in Tilen Guzej, Jure in Gašper Bračun, Ana Špes , Ožbej in Gašper Kuraj.

Ob tej priložnosti gre zopet ena velika zahvala staršem, ki nam ob takšnih priložnostih stojijo ob strani, pomagajo pri organizaciji ter izvedbi tega in podobnih tekmovanj. Prav tako ne smemo pozabiti na naše izkušenejše tekmovalce, ki suvereno zastopajo svoj klub, demonstrirajo tekmovalni karate, pomagajo pri delu, predvsem pa so odličen vzgled za male nadobudneže, ki v svet karateja komaj vstopajo. Zavedamo se, da ste kot vrhunski športniki veliko odsotni od doma, zato smo še toliko bolj hvaležni, če si vzamete čas tudi, ko vas potrebujemo za takšne priložnosti, saj ste kot uspešni športniki zagotovo otroci, po katerih se mlajši radi zgledujejo in pozitivni motivatorji -ne le za karate, ampak tudi življenje na sploh. Takšna tekma predstavlja pravi izziv in nam daje novo energijo, zagon in polepša praznično decembrsko vzdušje. Hvala tudi vsem ostalim, ki so kakorkoli pristopili na pomoč pri organizaciji in izvedbi tekmovanja. SREČNO VSEM!