Uvod v spomladanski del tekmovanj se je začel nadvse obetavno. V soboto 14.2. se je ekipa karate kluba Kozjansko in Obsotelje odpravila na mednarodni turnir v Velenje. Potekal je v dvorani šolskega centra. Nastopilo je 370 tekmovalcev, ki so pravili 450 nastopov. Med njimi tudi zaradi bolezni malce okrnjena tri članska zasedba iz našega kluba.

 

Luka Bele je letos prestopil v kategorijo višje in sicer med 8,9 let stare vrstnike. To je bila zanj prva tekma v tej kategoriji in dobra popotnica za naprej saj je kot najmlajši v tej kategoriji osvojil odlično 1. mesto.
Drugi, ki je nastopil na tatami je bil Bor Hartl. Kot prvo je nastopil v katah v kategoriji starejših dečkov in zanesljivo osvojil 1.mesto. Nič drugače ni bilo v kadetski kategoriji. Tudi tukaj je suvereno premagal vso konkurenco in prav tako osvojil 1.mesto.
Kot trenutni najbolj univerzalen kompleten karateist v svojih kategoriji je nastopil še v športnih borbah starejših dečkov. Tukaj je prestopil v višjo težnostno kategorijo -45kg. Tudi tukaj stvari ni prepustil naključju. Po izjemnih športnih bojih se je prebil v finale vendar tam moral priznati tesen poraz proti Kranjčanu. Saj je po celodnevnem tekmovalnem dnevu prišla utrujenost na plan in osvojil končno 2. mesto. Brez dvoma lahko rečemo da je bil »MVP« tekmovalec turnirja. Skupno osvojil dva pokala za prvo mesto in eno drugo mesto.
Nastopil je tudi seniorka Amadeja Knez v športnih borbah +68kg. Tudi Amadeja je pokazala pravo športno borbenost in dobro tehniko. Malo ji pa še manjka tistega pravega »tajminga«. Osvojila je odlično 2.mesto.

Gregor Virant in Jan Hartl sta zaradi bolezni bila primorana nastope odpovedati.
Zahvala za uspešno vodenje ekipe gre Andreju Hartlu, ki je s svojimi bogatimi izkušnjami pripomogel k osvojenim odličjem.