V sredo, 9. decembra, se je petdeset članska ekipa Karate Zveze Slovenije odpravila na pot proti Dubrovniku. S ciljem nastopiti na 16. Balkanskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane. Tekmovanje je potekalo od petka do nedelje v posameznih in ekipnih nastopih tako v katah kot v športnih borbah.

 

Slovensko reprezentanco zastopata v kadetski kategoriji v katah in tudi v borbah brata Jan in Bor Hartl, člana karate Kluba Kozjansko in Obsotelje. Po naporni vožnji in enodnevni klimatizaciji v Dubrovniku sta oba, že v petek zjutraj, ob 9:00 uri nastopila v kategoriji kat – kadeti. Konkurenca v kateri so nastopili balkanski prvaki iz prejšnjih let, nosilec medalje iz svetovnega mladinskega prvenstva v Jakarti in vedno neugodni srbski reprezentanti je narekovala težek boj za medalje. Oba, Jan in Bor sta prvi krog tekmovanja s paradno kato Gojushiho Sho opravila suvereno, z zmago 4:1 in tako sprostila uvodno tremo. V naslednjem krogu sta ju čakala reprezentanta Bosne in Hercegovine oz. Črne gore, kot dogovorjeno, je sledila zmaga za slovenska reprezentanta s čisto petico,
V tretjem krogu je prvi nastopil Bor in zopet slavil z rezultatom 5:0, Jan pa je po drugi strani izgubil s kasnejšim finalistom z rezultatom 4:1 in se podal v repasažne boje, kjer si ni uspel priboriti bronasto medaljo.
V polfinalnem boju se je Bor pomeril s favoritom, z odličnim turškim reprezentantom. Po vrhunski izvedbi kat, svetovnega kakovostnega razreda, obeh reprezentantov je sledila tišina pred razglasitvijo zmagovalca. Dvig zastavic pa je napovedal slovo od finala, s sodniškim »AO NO KACHI« je z minimalno prednostjo zmagal Turek in se podal v boj za zlato medaljo. V repasažnih bojih za bronasto odličje je nato Boru zmanjkalo športne sreče.
Bor in Jan sta tako po izjemnih predstavah osvojila končno 5. oz. 7. mesto, kar priča o odlični kakovosti in formi obeh tekmovalcev.
Naslednji dan, v soboto, sta se oba pomerila še v športnih bojih, v kategoriji kadetov -52kg, kjer pa vidnejše uvrstitve nista dosegla.

Po napornem jesenskem tekmovalnem delu, kjer so se tekme in treningi vrstili tako rekoč tedensko oz. dnevno sledi zaslužen počitek in analiza dosedanjega dela. Drugi del tekmovalne sezone pa se prične s tekmo v hrvaškem Samoborju, konec januarja.