V soboto 15. 6.2019 je v Športni dvorani Šenčur, pod okriljem organizatorja Karate kluba Shotokan Kranj, potekal POKAL GORENJSKE 2019. Na gorenjsko je 22 klubov iz Slovenije pripeljalo 110 tekmovalcev. Karate klub Kozjansko in Obsotelje je ob napornem zaključku pomladanskega dela sezone tja poslal tri svoje karateiste, borbaše.

Prvi se je v kategoriji kumite mački -30kg odlično znašel in pokazal pravo borbeno držo Leon Sodin. Nekako smo se v zadnjih dveh sezonah razvadili in od njega pričakujemo le uvrstitve v sam vrh, s čimer nas je razvajal tudi tokrat in brez težav osvojil zmago in pokal za prvo mesto. Naslednji je v kategoriji malčki +35 kg nastopil Benjamin Herman. Tudi on po stopinjah svojega klubskega prijatelja borbeno vse do vrha, ko je tudi on stopil na najvišjo stopničko. Nadaljevala in končala nastope za naš klub pa je edina predstavnica ženskega spola ta dan Lara Sodin, ki se je pomerila v kategoriji ml. kadetinje -40kg. Seveda ni podlegla pritiskom in pričakovanj prejšnjih dveh tekmovalcev ter se tudi ona borila vse do vrha in tako kot naša zadnja tekmovalka tudi ona stopila na najvišjo stopničko.
Bila je čudovita in vrhunska sobota, so sporočili naši tekmovalci, ko so se vsi okitili z ličnimi pokali za tekmovalce na najvišjih stopničkah. Zaslužili so si jih z trdim delom, požrtvovalnostjo in odličnimi borbami. Iskrene čestitke v upanju po čim več takih odličnih sobot. Hvala tudi Martinu Sodinu za vodenje ekipe na tekmovanju.