KARATEISTI KOZJANSKEGA IN OBSOTELJA SO SE VRNILI IZ TEKMOVANJA V KRANJU S ŠTIRIMI MEDALJAMI.

V soboto, 23.9.2023, je v Športni dvorani Planina, v Kranju potekalo karate tekmovanje Kranj OPEN 2023. Udeležilo se ga je 385 tekmovalcev iz 56 klubov iz 8 držav. Karate klub Kozjansko in Obsotelje je zastopalo pet tekmovalcev: Miha Jurak, Izak Lipnik, Leon Sodin ter Ana in Lea Bele.
To je bila prva tekma, po daljšem odmoru, počitnicah, ki ga športniki še kako potrebujejo. Regeneracija je pomembna faza v karieri športnika in prav tako postopno vračanje in stopnjevanje trenažnega in tekmovalnega ritma. Ta tekma je bila testna, za vstop v jesenski del tekmovalnega procesa, kjer bo zagotovo vrhunec bližajoče se državno prvenstvo. Do takrat imajo karateisti dovolj časa, da stopnjujejo svojo formo in izboljšajo videne pomanjkljivosti.


V kategoriji kate najmlajši do 8 let, sta test več kot odlično opravila Miha, ki je slavil na najvišji stopnički in Izak, ki je bil tik za njim, in s tem pokazala, da bosta resna konkurenta na največjih tekmah v Sloveniji. Vsekakor bosta sedaj z rednimi intenzivnimi treningi kvaliteto svojih kat dvignila še na višji nivo in bosta na največjih tekmah na vrhuncu svoje forme.
Tekmo je nadaljeval in se preizkusil v svoji kategoriji in kategoriji višje Leon Sodin. Začel je v kategoriji ml. kadeti -50kg, kjer je osvojil tretje mesto in nadaljeval proti starejšimi in precej težjimi nasprotniki v kategoriji kadeti -52 kg, kjer se je povzpel še mesto višje in slavil na drugem mestu. Vsekakor tudi zanj je to obetaven začetek sezone.
Tekmovanje sta zaključili dvojčici Bele, tokrat prvič v ločenih kategorijah. Ana se je borila v kategoriji kadetinje +54kg, Lea pa v kategoriji kadetinje -54 kg. Tokrat vidnejše uvrstitve nista dosegli, a verjamemo, da bosta stopnjevali svojo formo in že čez mesec dni zopet posegli v sam vrh.

Čestitke vsem nastopajočim, želimo jim intenzivne treninge in uspešne nastope v jesenskem delu.