ZOPET IMAMO BALKANSKEGA PRVAKA NA KOZJANSKEM IN OBSOTELJU- LEON SODIN ŽE DRUGIČ ZAPORED NAJBOLJŠI NA BALKANU V KARATEJU, KLUBSKI KATA TIM PA TRETJI-FILIP LOTRIČ,TILEN PRAH IN LEON SODIN

Balkansko prvenstvo v karateju je tradicionalni mednarodni karate turnir v organizaciji balkanske karate zveze. Letos omenjeno tekmovanje poteka od 3.6. do 5.6.2022 v Srbiji, v glavnem mestu Beograd. Na njem sodeluje 10 držav- Albanija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Grčija, Črna Gora, Severna Makedonija, Romunija, Srbija, Slovenija in Turčija. Udeleženih je kar 1285 tekmovalk in tekmovalcev.


Barve otroške reprezentance Slovenije iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje je zastopala kar pet članska zasedba- Ana in Lea Bele, Filip Lotrič, Tilen Prag in Leon Sodin. Že prvi dan tekmovanja v petek, je bil izjemno napet in razburljiv. Tilen Prah je v kategoriji kata letniki 2010 osvojil odlično 5. mesto. V polfinalu je za las izgubil 3:2 in se mu je finale za las izmuznilo. Prav tako se je zgodilo v repasažu, zopet na tesno s 3:2. Tako so sanje za medaljo splavale po vodi. V kategoriji kata dečki 2009 je nastopil že izkušeni Filip Lotrič. V izjemni konkurenci, je moral priznati premoč v prvem kolu. To je šport, to je življenje. Že sam izbor v otroško slovensko reprezentanco pomeni, da sodiš v sam vrh med kataši med svojimi vrstniki.

Drugi dan pa je nastopil Leon SODIN v kategoriji borbe dečki 2010. Leon je nastopil izjemno samozavestno, odločno, bliskovito. Ničesar ni prepustil naključju. Dobesedno deklasiral je vso svojo balkansko konkurenco ex. Jugoslavijo in že drugič zapored osvojil laskavi naziv BALKANSKI PRVAK. Takšen rezultat osvojiti drugič zapored ni naključje. Z gotovostjo lahko trdimo, da so na slovenskih tleh zelo zelo redki karateisti, ki bi na omenjenem tekmovanju že drugič zapored osvojili takšen laskavi naslov. Na bivši UE Šmarje pri Jelšah, pa verjetno edini v zadnjem obdobju, ki mu je to uspelo. Bravo, kapo dol Leon SODIN.


Tretji, zadnji tekmovalni dan se je zopet zelo odlično začel za karateiste iz Kozjanskega in Obsotelja. Z klubsko kata ekipo. Da lahko klub sestavi najboljši tim v Sloveniji in nastopa na balkanskem prvenstvu je zelo redko. V sestavi – Filip Lotrič, Tilen Prah in Leon Sodin, smo osvojili odlično 3. mesto. Zelo na tesno se mam je izmuznil finale, saj so z 3:2 izgubili proti domačinom. Še zadnja dva nastopa so opravile Ana in Lea Bele v kategoriji borbe -49kg med letnicami 2009. Morale so priznati premoč že v prvem kolu, tako da vidnejše uvrstitve niso dosegle. Čestitke punce že izbor in nastop na takem tekmovanju je velik uspeh. Vsaki poraz je novi izziv in motivacija po še več treningu in delu.
Tekmovalci so zagotovo upravičili izbor v slovensko reprezentanco. Z ponosom so zastopali svojo državo, klub in naše mesto. Iskrene čestitke vsem.