V soboto 16.9.2017 se je v Kranju odvijala mednarodna karate tekma KRANJ OPEN 2017. Udeležilo se ga je 204 tekmovalcev iz 38 klubov iz petih držav. Iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje se je na Gorenjsko odpravila 9 članska ekipa katašev in borbašev.
Med najmlajšimi so bili v kategoriji kata najmlajši kar trije naši nadobudni tekmovalci. Po uspešni predstavi svojega znanja v katah so na koncu prav vsi trije slavili. Najboljše od njih se je izkazal Juraja Vinko, ki je zasedel prvo mesto, Filip Lotrič je slavil na drugem mestu in na tretjem , zaenkrat z najmanj tekmovalnih izkušenj Prah Tilen. Filip se je kasneje pomeril še med starejšimi v višji kategoriji – kata malčki, kjer se mu je pridružil še naslednji naš tekmovalec Grega Zbil. Filip je odlično izkoristil priložnost in se tudi v tej kategoriji zavihtel v sam vrh –na prvo mesto, Grega pa je po drugi strani žrebne liste zgubil dvoboj z enim od nasprotnikov, a se je po uspešnih repasažih brez težav uvrstil na tretje mesto.
Edina ženska predstavnica tokrat je bila Lea Bele, ki je tekmovala v kategoriji kata malčice. Tudi Lea je je v polfinalu morala priznati premoč odlične starejše tekmovalke in opustiti željo po finalu. A se je nato uspešno prebila po repasažu in si na koncu priborila tretje mesto.
Podobno se je zgodilo tudi njenemu bratu Luku Bele, ki se je pomeril v kategoriji kata dečki. Tudi on se je brez izgubljene zastavice boril proti sotekmovalcem vse do polfinala, ko je moral priznati premoč nasprotnika, ki je na koncu slavil na prvem mestu. S tem je Luka potegnil v boj za repasaž, katerega je z odliko izkoristil in tako na koncu zasedel tretje mesto.
Tako Luka kot Grega sta se kasneje pomerila še v športnih borbah. Grega je tekmoval v kategoriji kumite malčki -30kg, Luka pa kumite dečki -40kg. Grega se je tudi tu izvrstno izkazal, pokazal svoj borbeni duh in na koncu slavil na prvem mestu. Luku se tokrat ni uspelo priboriti do stopničk.
V popoldanskem delu nas je čakal še nastop naših starejših in izkušenejših borbašev. Pričela sta jih Nejc Kunštek in Jakob Žumer, ki sta se pomerila v isti kategoriji -kumite dečki +45 kg. Prikazala sta dobre borbe in se zavihtela vse do finala, kjer sta se pomerila med seboj. Dvoboj je dobil Nejc in tako slavil na prvem mestu, Jakob pa na odličnem drugem.
Kot zadnji je nastopil prav tako z dvemi nastopi Žan Luka Lesnika in sicer v kategorijah kumite ml. kadeti +50kg in kumite kadeti +70kg. V obeh se je hrabro boril in si tako nakoncu priboril dvojno tretje mesto.
Tekmovalci so se uspešno preizkusili v eni izmed prvih tekem v jesenskem delu sezone in tako spoznali realna pričakovanja za pomembno 2. pokalno temo, ki bo že drugo soboto v Žalcu.
Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in iskrena hvala podjetju MOS Servis, ki poskrbi da je naše potovanje v oddaljenejše tekme prijetnejše (skupinsko) in ugodnejše.

 

REZULTATI:

KATE:

Vinko Juraja -1.mesto

Filip Lotrič -1.mesto in 2.mesto
Lea Bele -3.mesto
Luka Bele -3.mesto
Tilen Prah -3.mesto
Grega Zbil -3.mesto

ŠPORTNE BORBE:
Grega Zbil -1.mesto
Nejc Kunštek -1.mesto
Jakob Žumer -2.mesto
Žan Luka Lesnika -2 x 3.mesto