V soboto, 22. marca 2014 so se člani Krate kluba Kozjansko in Obsotelje udeležili nove tekme pomladanskega dela tekmovanja-Katana Cup – Bohinj, v Športni dvorani Danica v Bohinjski Bistrici. Tokrat je bilo število nastopajočih še večje kot na tekmi v Žalcu. Nastopilo je kar 420 tekmovalcev in 740 nastopov. Nastopili so tekmovalci iz sosednjih držav in sicer Avstrije,Italije in Hrvaške.

 


Čast našega kluba je zastopala tričlanska ekipa katašev in borcev -Luka Bele, Bor Hartl in Jan Hartl. Tudi tokrat je od naših članov prvi stopil na tantami Luka Bele. Tekmoval je v kategoriji kate malčki do sedem let. Njegov nastop sta budno spremljala tudi druga dva tekmovalca našega kluba, ter mu bila v strokovno podporo in veliko spodbudo po končanih dvobojih. Luka se je na tekmi predstavil s katama Heian Shodan in v zadnjem dvoboju Heian Nidan. Po premaganih treh dvobojih mu v četrto-proti zmagovalcu kategorije ni uspelo in tako se ni mogel pomeriti v velikem finalu. Je pa premagal nasprotnika v boju za tretje mesto in tako se je domov vrnil z bronasto medaljo. V kategoriji kate 12,13let sta na vrsto prišla še druga dva tekmovalca –Jan in Bor Hartl.

Bor Hartl je nastopil odločno in suvereno. Pokazal je dobro formo in zbranost pri izvajanju kat, a mu je na koncu malo zmanjkalo do preboja v finale in je tekmovanje končal na tretjem mestu. Janu Hartl pa športna sreča ta dan ni bila naklonjena  in se je iz tekmovanja kljub odlični pripravljenosti tokrat domov vrnil brez kolajne.

V popoldanskem času -po uradnem delu otvoritve so sledile še športne borbe. V njih sta sodelovala tudi naša dva brata Hartl, a vidnejše uvrstitve v tem delu tekmovanja nista dosegla. Ekipo je vodil Jože Hartl.
Fantje so pokazali, da sodijo v sam vrh slovenskega karateja v posameznih kategorijah. Verjamemo, da bodo prav kmalu tudi v Luciji pokazali kje je njihovo mesto. Želimo jim da bi jim bila po intenzivnih treningih in dobri formi naklonjena tudi športna sreča, ki je še kako potrebna pri žrebu nasprotnikov in pravilni izbiri prikazanih kat.

Galerija slik na spodnji povezavi:

http://www.karate-kozjansko.si/galerija-slik/category/103-katana-cup-bohinj.html