V soboto, 29. marca 2014, sta se v športni dvorani v Luciji odvila 1. Pokalna tekma in 1. krog slovenske lige. Na 1. Pokalno tekmovanje se je prijavilo 43 klubov in 384 tekmovalcev iz celotne Slovenije.


Karate klub Kozjansko in Obsotelje je zastopala tričlanska ekipa karateistov –Luka Bele, Jan Hartl in Bor Hartl. Na obalo so potovali z ciljem, ki so ga odkrito priznali –poseči le po najvišjih mestih in se vrniti domov z novimi medaljami. V dopoldanskem času so se karateisti pomerili v izvajanju kat.

Prvi je z nastopom pričel Luka Bele v katah malčki. Tudi v Luciji je imel številčno in močno konkurenco. Ko je premagal prvega nasprotnika so se njegovi nastopi stopnjevali in v vsakem naslednjem je pokazal več zbranosti, natančnosti in moči v kati Heian Shodan. Tako mu je uspelo priti do konca brez poraženega dvoboja in je tekmovanje končal na samem vrhu z zlato medaljo.

Istočasno sta se na sosednjem tantamiju v kategoriji kate starejši dečki borila brata Hartl. Prvi je iz boja po tretjem krogu izpadel Jan. Tekmovanje je končal na 5-8.mestu. Da tokrat ni stal na stopničkah je le še dodaten motiv za nadaljne delo- da že naslednji konec tedna stoji na stopničkah poleg brata Bora. Le ta je v številni konkurenci nadaljeval tekmovanje in se s skoncentriranim nastopom prebil do boja za tretje mesto, kjer je uspel premagati nasprotnika . Tako je osvojil drugo medaljo-bronasto za Karate klub Kozjansko in Obsotelje.

V popoldanskem času sta se Jan in Bor Hartl pomerila še v borbah v kategoriji starejši dečki do 40 kg. Tudi tu sta pokazala napredek-predvsem večjo mero borbenosti, katera se stopnjuje iz tekme v tekmo in kmalu bosta tudi tu dosegala vidnejše uvrstitve.

Več slik v galeriji na spodnji povezavi:

http://www.karate-kozjansko.si/galerija-slik/category/104-1-pokalna-tekma-slovenije-lucija.html