V nedeljo, 16. oktobra, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem ŠD Gorica organizirala 3. Pokalno tekmo Karate zveze Slovenije v katah, ekipnih katah in športnih borbah za starostne kategorije do 18 let. Tekmovanja se je udeležilo 350 tekmovalk in tekmovalcev iz 44 slovenskih karate klubov, ki so opravili 400 nastopov. Iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje se je na dolgo pot proti Kanalu odpravilo 12 tekmovalcev.

 

Že v začetku smo močno stisnili pesti, saj so se naše najmlajše po seštevku točk pokalnih tekem borile za končna najvišja mesta. V kategoriji kata najmlajše, so si v letošnji sezoni izmenjevale prve tri stopničke in bile v samem vrhu prav vse tri –Gaja Hribar, Ana in Lea Bele. Lea je tekmo zaradi bolezni žal morala odpovedati, ter se s tem izločila iz boja za naziv pokalne zmagovalke, Ana in Gaja pa sta izpolnili pričakovanja in zasedli –Ana tretje mesto, Gaja pa odlično drugo in tako po seštevku točk postala pokalna prvakinja za leto 2016 v kategoriji najmlajše. Kar vzporedno na tatamijih so se borili tudi ostali kataši –v kategoriji kata malčki Gregor Zbil in Luka Bele, v kategoriji kata najmlajši pa Filip Lotrič. Filip je po malo smole v četrtfinalu izgubil dvoboj, a se je vztrajno boril in do konca prikazal nekaj odličnih kat, ter tako na koncu dosegel odlično tretje mesto. Grega je prav tako začel suvereno z nastopom svoje kate a je  moral priznati premoč v prvem kolu ter tako izgubil možnosti za repasaž. Luka Bele, pa je s svojim nastopom zopet očaral tako sodnike, kakor tudi publiko in se vztrajno, brez popuščanja in izgubljene zastavice prebijal vse do finala. Tudi tam je nasprotnika premagal s 5:0 in si s tem priboril prvo mesto in že tretje leto zapored tudi naslov pokalnega prvaka. Prav tako se je boj za skupino prvo mesto nadaljeval v kategoriji kata kadeti. Tam sta Jan in Bor Hartl zopet pokazalo, da upravičeno, že kar nekaj let zapored zasedata najvišja mesta-ne samo v Sloveniji, ampak tudi na mednarodnih tekmah. Tudi tokrat sta se brez oklevanja, suvereno, vztrajno in prepričljivo prebijala med svojimi vrstniki vse do finala. V bratskem finalu sta prikazala vrhunske kate, ter na koncu po sodniški odločitvi slavil Jan, Bor pa je tako zasedel odlično drugo mesto. Po skupnem seštevku je v katah kadeti kot tudi skupni pokalni prvak za leto 2016 postal – Bor Hartl. 

V popoldanskem času so prišli na vrsto tudi borbaši. V kategoriji kumite dečki +45 kg sta boj začela Jakob Žumer in Nejc Kunštek. Tudi onadva v letošnjem letu na tekmah posegata po najvišjih mestih in tudi tokrat je bilo tako. Nejc je  pokazal, da je v odlični formi, saj jo je tudi tokrat potrdil z odličnim prvim mestom, Jakob pa je v finalu proti Nejcu izgubil in tako slavil prav tako na odličnem drugem mestu. Naslednji oster klubski boj se nam je obetal v kategoriji kumite ml. dečki +55 kg. Tam sta nastopila Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika. Tokrat je boljše boje prikazal Žan Luka, saj je na koncu dosegel drugo mesto, Timotej pa mesto za njim, prav tako odlično tretje mesto. Timoteju se je tako za las izmuznil naziv pokalnega zmagovalca. Tekmo za naš klub sta zaključila odlična borbaša Jan in Bor Hartl. V kategoriji kumite kadeti -57kg je po repasažu Jan izgubil borbo za tretje mesto Bor pa uspel v repasažu osvojiti 3.mesto 

Tako je Karate klub Kozjansko in Obsotelje z tremi pokalnimi prvaki Slovenije več kot uspešno zaključil sezono pokalnih tekem. Ter kot klub po skupnem seštevku osvojili fantastično 4.mesto Slovenije. Seveda pa obljubljamo oster, brezkompromisni boj tudi na najpomembnejši letošnji tekmi- Državnem prvenstvu do 21 let, katerega v sodelovanju z Karate zvezo Slovenije organizira prav naš klub. Lepo vabljeni k navijanju in podpori našim odličnim tekmovalcem. Organizacijsko osebje KK Kozjansko in Obsotelje obljublja vrhunsko organizacijo z veliko presenečenji ter se postaviti ob bok najvišjim organizacijskim zahtevam in željam kot je svetovno in evropsko prvenstvo. 

PRIDITE V ČIMVEČJEM ŠTEVILU IN NAVIJAJTE ZA SVOJE NAJDRAŽJE.