V Samoborju je med 12.1 in 14.1.2018 potekal izjemno močan mednarodni turnir -27. Grand Prix Croatia. Na njem se je zbralo , 1566 karateistov iz 23-ih držav iz 214 klubov. Turnir pa ni bil zgolj številčen temveč tudi kakovosten.
Barve karate kluba Kozjansko in Obsotelje je zastopala izkušenejša ekipa, med njimi tudi člani otroške reprezentance. Nastopili so: Vinko Juraja, Grega Zbil, Luka Bele, Jakob Žumer in Žan Luka Lesnika.

Naš najmlajši tekmovalec Vinko Juraja je nastopal v kategoriji kade dečki do 7 let. Zopet je pokazal odlično formo, predstavo in z zanesljivostjo osvojil 1.mesto. Hkrati sta nastopala tudi Grega Zbil v kategoriji dečki 8,9 let ter Luka Bele v kategoriji 10,11 let, oba sta po repasažu osvojila končno 3.mesto, ter tako skupno tretjo medaljo za klub. Nastopili so tudi borci. Zelo blizu medalji za 3.mesto je bil Jakob Žumer v kategoriji +46kg, ki je v repasažni borbi na žalost moral priznati premoč. Nastopila sta tudi Luka Bele v kategoriji dečki 10,11.let -42kg in Žan Luka Lesnika v kategoriji mlajši kadeti +57kg, ki pa sta morala priznati poraz v uvodni borbi. Kljub trdemu delu in prizadevnosti so ostali brez odličij. Vendar z takšno izkušnjo pridobili ogromno, saj se je potegovati za najvišja mesta med tako močno in številčno konkurenco ogromen dosežek in v tem primeru ne štejejo zgolj medalje. Če se želiš prebijati iz kroga v krog moraš v tistem trenutku dati svoj maksimum, saj so sodelovali najboljši tekmovalci iz kar 23 držav, ki so prišli na tekmo osvojiti sam vrh. Čestitke vsem nastopajočim.