TEKMOVANJE V KARATEJU ROGAŠKA SLATINA OPEN 2022

V nedeljo, 10.4.2022 je v Rogaški Slatini potekalo prvo karate tekmovanje z naslovom ROGAŠKA SLATINA OPEN v organizaciji karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Klub, ki redne treninge izvaja na več logacijah Kozjanskega, od leta 2009 pa tudi 2x tedensko v dvorani II. OŠ Rogaška Slatina. Na tekmovanje se je prijavilo 16 klubov in kar 180 tekmovalcev. Domači klub, Karate klub Kozjansko in Obsotelje je zastopalo 29 izbranih tekmovalcev – od začetnikov s prvim tekmovalnim nastopom, do že izkaljenih tekmovalcev, ki jim je tekma služila kot uvod in priprava na večja tekmovanja,ki se pričnejo v mesecu aprilu, širom cele Slovenije in tudi izven naših meja. Organizirali smo kar tri discipline in sicer borba na tarčo, kate in športne borbe. Uradno otvoritev je naredil župan občine Rogaška Slatina magister Branko Kidrič.
Nastopili so: Tilen Guzej, Brina Guzej, Izak Lipnik, Mia Črep, Vita Krivec, Anže Križnik, Lili Križnik, Luka Lončarič, Leon Lončarič, Ana Bele, Tilen Majer, Leon Sodin, Lea Bele, Lara Sodin, Ela Droždan Volf, Denis Karić, Lara Karić, Luka Bele, Zara Kitak, Kaja Domitrovič, Miha Jurak, Vanna Vilk Petanjek, Alex Gerečnik, Grega Zbil, Alina Gerečnik, Benjamin Herman, Andraž Lotrič, Tilen Prah. Vse te zbrane tekmovalce sta odlično vodila in usmerjala Luka Bele in Željko Domitrovič.
Zadovoljni smo s predstvitvijo naših športnikov in verjamemo, da je to le odskočna deska za naprej in motivacija za nadaljnje treninge, saj so pri večini športnikov ravno tekmovanja tisti segment, ki jih vleče naprej in spodbuja za trdo delo znova in znova. Športniki potrebujejo vzpone, padce, nasprotnike, izzive, medalje in poraze, saj ko to premagujejo, se kalijo v dobre športnike in tistim ki uspe iti čez vse to tudi v vrhunske športnike. Z gotovostjo se lahko nadejamo da jih bo nekaj tudi iz naših vrst.
Iskrene čestitke vsem nastopajočim in uspešno naprej čez vse zgoraj našteto, do svojega osebnega cilja. Zahvaljujemo se vsem članom za nesebično pomoč pri samo organizaciji in izpeljavi samega turnirja. Več kot 20 oseb je bilo vpetih v sam proces organizacije.
Na koncu pa smo proglasili tudi najboljše tri klube tega tekmovanja ti so bili: 1.mesto KK Seki, 2.mesto KK Brežice in 3.mesto KK Tiger Velenje. Prejeli so stekleni pokal. Hvala vsem klubom, ki so se odzvali vabilu. Drugo leto bo ta tekma potekala v še večjih razsežnostih.