V času poletnih počitnic je od 1.7. do 8.7.2018 v Umagu na Hrvaškem potekal WKF trening kamp in tekmovanje WKF U12&U21 CUP ter Youth League. Na kampu in tekmovanju sta letos prvič sodelovala dva člana kluba Luka Bele in Žan Luka Lesnika. Pod vodstvom trenutno najbolj znanih tekmovalcev in trenerjev sveta sta 3 dni pridobivala nova znanja, izkušnje ter prijateljstva iz celega sveta, saj se je omenjenega kampa udeležilo kar 1340 karateistk in karateistov iz kar 68 držav. Poleg njiju se je tudi Bor Hartl kot član slovenske reprezentance udeležil Karate1 Youth League. Poleg vseh karate aktivnosti pa so našli čas še za aktivno druženje z igranjem nogometa, kopanja ter drugih družabnih iger….

Prvi je z tekmovanjem začel najmlajši udeleženec iz našega kluba Luka Bele, v kategoriji kata dečki U12. Po izjemno razburljivem, napetem tekmovanju, je iz kroga v krog stopnjeval samo kvaliteto izvedbe kat in prišel v polfinale. Tam se je srečal z zelo dobrim Indijcem , kjer je moral športno priznati premoč. Nato pa z ponovno izvedbo po repasažnem boju zopet zmagal iz za klub priboril prvo zgodovinsko medaljo na tovrstnem tekmovanju – odlično 3.mesto. Tako je njegovo razmerje zmage : porazi na tem tekmovanju bilo 4:1, kar je res vrhunski rezultat.

 

Drugi dan tekmovanja sta nastopila Bor Hartl v kategoriji kate juniorji in Žan Luka Lesnika v kategoriji športne borbe kadeti +70kg. Tudi onadva sta prikazal lep kvaliteten športni karate vendar se jima v naslednji krog na žalost ni uspelo prebiti. Vsekakor, pa sta pridobila ogromno pozitivnih tekmovalno življenjskih izkušenj, ki jima bodo prišle še kako prav v prihajajočih jesenskih tekmovanjih. Čestitke vsem trem.