PRIJETNO BOŽIČNO VZDUŠJE NA KLUBSKI KARATE TEKMI »KOZJANČEK 2022«

Eno od nedelj v decembru, tokrat 11.12.2022, Karate klub Kozjansko in Obsotelje že vrsto let organizira odlično obiskano tradicionalno božično- prednovoletno klubsko tekmovanje »KOZJANČEK 2022«. Tudi letos so se iz različnih krajev Kozjanskega in Obsotelja zbrali karateisti, starši in ljubitelji karateja v Večnamenskem centru Kozje. Vsi ti mladi nadobudni otroci, so kar žareli od veselja, pozitivne energije, iskrivosti, nasmejanosti. Z en besedno »poseben« dan za naš klub. Podmladek Karate kluba Kozjansko in Obsotelje nam daje posebno noto in širino, na kar smo vsi zelo ponosni. Tak potencial, nam pove, da smo klub tradicije, znanja, zaupanja in časti na širšem Kozjanskem in Obsotelju. Na tem tekmovanju so vlogo sodnikov opravljali Luka Bele, Eva Petauer in Zdravko Romih. Vlogo povezovalca pa je opravljal eden in edini vedno razpoloženi in profesionalni Pepi Kladušek, ki je med drugim tudi aktivni član kluba. Skupaj nas je pri sami organizaciji sodelovalo več kot 20 članov,, da smo lahko speljali turnir profesionalno, na visoki ravni. V pomoč so bili: Simon Križnik, Marija Toškan Premužak, Martin Sodin, Dani Lotrič, Polona Lotrič, Mateja Frangež Herman, David Herman, Zala Petauer, David Inkret, Janez Čonč in Igor Inkret. Tekmovalci so lahko nastopali v kar petih disciplinah-elementarna igra, osnovne tehnike karateja, borba na tarči, kate in športne borbe. Takšno tekmovanje je poleg tekmovanja tudi priložnost za srečanje, prijetno druženje članov, prijateljev, staršev, ljubiteljev, simpatizerjev karateja ter Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Tekmovalci, ki so letošnje leto nastopili na državnem prvenstvu so prikazali različne karate točke vsem zbranim. Nastop so pravili: Tilen Majer, Ela Droždan Volf, Leon in Lara Sodin, Filip in Andraž Lotrič, Benjamin Herman, Lea, Ana in Luka Bele. V imenu kluba se jim zahvaljujemo za odziv, pomoč in demonstracijo karateja. Na ta poseben dan, pa je prišel tudi Božiček, ki je vse otroke obdaril z darili. Zahvaljujemo se Kozmetiki Afrodita, trgovini Jager in pekarni Sezam za donacijo priložnostnih daril tekmovalcem.


Na tem tekmovanju so nastopili tekmovalci: Nik Arbajter, Jaka in Nejc Brilej, Eva Cvetko, Črep Mia, Patrik Druškovič, Alina in Alex Gerečnik, Matic Grajžl, Oskar Inkret, Miha Jurak, Anže in Lili Križnik, Jon Lorger, Leon in Luka Lončarič, David in Rok Lipuš, Sofia Iva Mikez, Damjan in Vasilije Marković, Jaka Pintar, Jan Rebršak, Maks Visočnik, Vanna Vilk Petanjek, Erazem Vouk Štefe, Matic Veličkovič, Zdene Lipošek, Izak Čonč, Marko Škorc, Elisa But, Tim in Tilen Majer, Karin in Tinkara Kozole Grmšek, Lana Koritnik, Zara Fajs, Bor in Gaber Ulčnik Hren, Patricija Gorjanc, Filip in Jakob Hostnik, Tilen Guzej, Iva Jagodič, Andraž Jagodič, Sonja Rogina, Manja Vahen, Tinkara Meško, Ajda Lipnik, Ela Volf Droždan, Nikita Matijević, Jon Zenelaj, Zara Kitak, Neža in Leon Pevec, Ana Špes, Matjaž in Aljaž Dvoršak, Karolina Mrkša.
Ob tej priložnosti gre izpostaviti ena velika zahvala staršem, ki nam ob takšnih priložnostih stojijo ob strani, pomagajo pri organizaciji ter izvedbi tega in podobnih tekmovanj. Prav tako ne smemo pozabiti na naše izkušenejše tekmovalce, ki suvereno zastopajo svoj-naš klub, demonstrirajo tekmovalni karate, pomagajo pri delu, predvsem pa so odličen vzgled za male nadobudneže, ki v svet karateja komaj vstopajo. Zavedamo se, da ste kot vrhunski športniki veliko odsotni od doma, zato smo še toliko bolj hvaležni, če si vzamete čas tudi takrat, ko vas potrebujemo za takšne priložnosti, saj ste kot uspešni športniki zagotovo otroci, po katerih se mlajši radi zgledujejo in pozitivni motivatorji -ne le za karate, ampak tudi življenje na sploh. Takšna tekma predstavlja pravi izziv in nam daje novo energijo, zagon in polepša praznično decembrsko vzdušje. Na koncu tekmovanja ko smo pospravljali pa je zaigrala tudi harmonika. Za pravo vzdušje sta poskrbela harmonikaša Andraž Lotrič in Pepi Kladušek. Hvala tudi vsem ostalim, ki so kakorkoli pristopili na pomoč pri organizaciji in izvedbi tekmovanja. SREČNO 2023.