V nedeljo, 20. 3. 2016 je Karate zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem DBV Piran, v športni dvorani OŠ Lucija organizirala 1. pokalno tekmo v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let.

 

Tekmovanje je zaznamovala rekordna udeležba, saj se ga je udeležilo kar 413 karateistov iz 46 klubov,iz vseh koncev Slovenije. Tudi barve našega kluba je tokrat zastopala kar 12 članska ekipa. Tekmovanje so pričele naše najmlajše tekmovalke. Pri njih je bil cilj predvsem privajanje na tekmovalno okolje, saj je bila to ena od njihovih prvih pomembnejših tekem. Kljub temu so se odlično izkazale in prav vse stopile na stopničke. Lea Bele in Gaja sta na koncu osvojili tretje mesto, Ana Bele pa se je z dobro predstavljenimi katami prebila vse do finala, kjer je morala priznati poraz in tako osvojila odlično drugo mesto.Naslednji kataš našega kluba je nastopil Luka Bele. Luka je po napaki v prvem krogu tesno izgubil s 3:2 in izpadel iz boja za finale ter se tako uspešno boril za tretje mesto, katerega je prepričljivo osvojil in se domov vrnil z bronasto medaljo.

Nastop v katah sta zaključila brata Jan in Bor Hartl. Tudi na tej tekmi sta pokazala, da sta nepremagljiva v svoji kategoriji v Sloveniji in se suvereno ter brez izgubljenih zastavic oba prebijala vse do finala, kjer sta se pomerila med seboj. V finalu je Bor premagal Jana.

Po podelitvi, kjer so prav vsi kataši našega kluba stali na zmagovalnem odru se je pričelo tekmovanje v borbah. Tu sta kot prva  naša tekmovalca v kategoriji dečki 10,11let (-45 kg) nastopila Nejc Kunštek in  Jakob Žumer. Tudi ona sta se letos prvič udeležila pokalne tekme. Dobro sta  izkoristila priložnost in prikazala dobro borbo in na koncu oba osvojila tretje mesto.Gregor  Virant v kategoriji  ml.kadeti 12,13 let (-45 kg) tokrat ni dosegel vidnejše uvrstitve, prav tako ne naša edina borbašica Anamari Petauer, ki se je pomerila v kategoriji ml.kadetije 12,13 let (-45 kg). Čas za ponovno slavje  je nastopil v naslednji kategoriji ml.kadeti 12,13 let (+55kg). Tu sta se pomerila Žan Luka Lesnika in Timotej Jordan . Po uspešni lanski sezoni sta tudi letos pokazala odlično formo in se z dobrimi  borbami prebila do finala, kjer sta se pomerila med seboj. Borbo  je dobil Timotej  in si tako prisvojil prvo mesto, Žan Luka pa drugo. Prav tako je ta dan že tretjič potekal  boj v finalu  med dvema članoma iz kluba. Že drugič med bratoma Hartl v kategoriji kadeti (-52 kg). Tudi v športnih borbah sta izjemno suverena, kjer sta oba pokazala lepe taktične in dinamične boje.  Po zelo izenačeni borbi je zmagal ponovno Bor. Jan pa je bil na koncu drugi.Po odličnih predstavah naših dvanajstih tekmovalcev, ki so pokazali dobro formo in borbeni duh se je Karate klub Kozjansko in Obsotelje od 46 klubov na 1. pokalni tekmi po točkovanju uvrstil na visoko četrto mesto. S temi rezultati pokazali, da bo spomladanska sezona izjemno tekmovalno pestra ter dinamična. Zahvala gre tudi podjetju MOS d.o.o. za posojen kombi za prevoz tekmovalcev. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!