V soboto 23.1.2016 je v Velenju v organizaciji Karate kluba Rudar potekalo 3.kolo šolske karate lige. Tekmovanje je potekalo v telovadnici ŠC Velenje. Udeležilo se ga je 120 tekmovalcev iz 11 klubov. Barve karate kluba Kozjansko in Obsotelje je zastopala 11.članska zasedba. Skupno osvojili 8.medalj.

Z tekmovanjem so začeli najmlajši stari 7 let in manj, kjer so pokazali svoje koordinacijske, motorične in psihofizične spretnosti. Kjer že pri teh letih popolnoma samostojno pokažejo formo-kat. Tako so z nastopi začeli tudi naši najmlajši, tako v ženski kot moški konkurenci med katerimi so osvojili medalje. Gaja Hribar je osvojila odlično 2.mesto pokazala pravi tekmovalni duh in v tistem trenutku dala vse od sebe. Kar je v tekmovalnem sistemu zelo dobrodošlo in zaželjeno. Ana Bele je v isti kategoriji osvojila 3.mesto. V moški konkurenci pa je Gregor Zbil prav tako osvojil 3.mesto. Nastopila sta tudi Lea Bele in Filip Lotrič, kjer vidnejše uvrstitve nista osvojila. Pokazala pa svoj osebnosti napredek.
Naslednja ekipa, ki je nastopila sta bila Miha Preskar in Sara Skubi. Oba osvojila 3.mesto. Po krajšem čakanju smo začeli z nastopi v športnih borbah kjer se je pri večini pokazal vidni napredek. Tukaj smo osvojili cel komplet medalj.
Najprej je začel Jakob Žumer, kjer je med letniki 2006 in mlajši v športnih borbah na začetku povedel s 3:0 in po slabši obrambi na koncu po sodniški odločitvi nesrečno izgubil na koncu osvojil 3.mesto. Kasneje je bil njegov nasprotnik zmagovalec kategorije. Na drugem ringu je začela z tekmovanjem Ana Marija Petauer, kjer je zopet začela z tekmovalnim sistemom. Klub temu je že kar dobro ujela ritem, občutek in odzivni čas za nadaljnje tekme. Osvojila je odlično 1.mesto. Naslednji je nastopil Patrik Završek, kjer je dobrem začetnem športnem boju moral priznati poraz. Vidnejše uvrstitve ni dosegel.
Še zadnji tekmovalec iz našega kluba, ki je stopil na tatami je bil Nejc Kunštek. Na tej tekmi je pokazal velik napredek v vseh ozirih. Pridobil v športnih borbah kar nekaj točk. V finalni borbi mu z malce slabšo obrambo ni uspelo popraviti izda v svojo korist. Osvojil na koncu odlično 2.mesto.

Jan in Bor Hartl se pa v tem vikendu mudita na zaključnih reprezentančnih pripravah v Kranju. Kjer bosta v začetku februarja nastopila na evropskem mladinskem prvenstvu na Cipru in sicer Jan v športnih borbah kadetov -52kg, Bor pa kate kadeti. Ter v kata timu z reprezentančnim kolegom Sebastjanom Kauzarjem. Vsem nastopajočim tekmovalcem čestitke za osvojena mesta. Odpravi, ki bo nastopila na MEP v Cipru  pa veliko športne sreče ter uspehov.