PET ZLATIH BORBAŠEV V KARATEJU

V soboto 20.10. 2018 je v Novi Gorici pod okriljem Karate zveze Slovenije in organizatorja Športno Društvo Gorica Nova Gorica potekala 3. Pokalna tekma KZS. Udeležilo se jo je 47 klubov, ki so v boj poslali 377 svojih najboljših tekmovalcev. Prav tako je tudi Karate klub Kozjansko in Obsotelje na zadnjo, odločilno tekmo za seštevek pokalnih zmagovalcev poslal svojih, sicer v primerjavi z drugimi klubi skromnih 8 tekmovalcev, ki pa zavzeto branijo barve kluba in z svojimi nastopi konkurirajo največjim številčnejšim klubom v Sloveniji. Nastopili so: Vinko Juraja, Filip Lotrič, Grega Zbil, Luka Bele, Lea Bele, Leon Sodin, Lara Sodin in Žan Luka Lesnika.
Nastop je začel najmlajši Vinko Juraja v kategoriji kata malčki. Vinko se je letos boril z leto starejšimi nasprotniki, ki jim je celo leto odlično sledil, konkuriral in jih občasno tudi premagoval, a tokrat mu to ni uspelo in je tekmo končal brez odličja. Prav zagotovo je na tej tekmi bil osmoljenec Filip Lotrič, ki se je boril v isti kategoriji kot Vinko. Filip je do te tekme po skupnih seštevkih pokalnih tekem vodil in vsekakor bil favorit za veliki pokal ob zaključku, a se tokrat ni uspel zbrati, da bi prikazal kato v svojem stilu in je tako na tekmi ostal brez odličja in žal tudi brez pokala, kateremu je bil že čisto blizu. Podobno kot Filipu se je ponesrečen nastop zgodil tudi Luku Bele v kategoriji kata dečki. Tudi on je po zmagah na prejšnjih tekmah bil favorit, a se mu je ta nstop nekoliko ponesrečil in je tako pristal na tretjem mestu, kar pa zanj v tem letu ni bil zadovoljiv rezultat. Kljub slabemu dnevu, mu je prednost tock iz prejsnjih tekem se dopuščala, da se je po seštevku lahko ze četrtič v svoji športni karieri okitil z laskavim naslovom Pokalni zmagovalec v kategoriji kata decki 2018.V isti kategoriji je nastopil tudi Grega Zbil, ki se je pa, kot prvi naš kataš uspel zbrati in pokazal svoj maksimum, kar ga je poneslo na odlično drugo mesto, kljub temu da je leto mlajši. Prav tako je dobre kate prikazala tudi katašica Lea Bele v kategoriji kata malčice. V močni konkurenci se je povzpela na odlično tretje mesto, kar je bila ta dan odlična odskočna deska za nadaljevanje, saj je na tekmo prišla kot favoritinja v igri za končni pokal kar v dveh kategorijah. Kmalu za tem je tudi kot naša prva borbašica stopila na tatami v kategoriji kumite malčice -30kg. Z zbranostjo, taktično borbo in premišljenostjo se je prebijala naprej iz borbe v borbo in na koncu ji je uspelo osvojiti sam vrh. Tako si je z maksimalnim številom točk po skupnem seštevku zaslužila naslov Pokalne prvakinje 2018 v kategoriji kumite malčice. Prav tako si je po izračunu točk z lepo prednostjo prislužila še drugi pokal in naslov Pokalna prvakinja 2018 v kategoriji malčice skupno.

To je bila vsekakor motivacija za naše naslednje borce. Kmalu za njo se je v borbeni položaj na tatamiju postavil tudi Grega Zbil v kategoriji kumite dečki -35 kg. Že s prvo borbo je pokazal, da se bo tudi on boril do zadnjega in ne bo popuščal nasprotnikom. To mu je odlično šlo od rok in tudi on se je prebijal naprej iz borbe v borbo, vse do samega finala. Tudi tu se je uspel zbrati, sledil navodilom trenerja, prikazal svoje specialke in prevzel vodstvo ter si priboril zlato medaljo. V podobnem ritmu in zaporedju je nadaljeval Luka Bele v discipline kumite dečki -45kg. Tudi Luka je uspel premagati vse nasprotnike, osvojil zlato medaljo in tako osvojil se drugi pokal in naslov Pokalni prvak 2018 v kategoriji dečki skupno. Kot da so zmage nalezljiva reč, si jo je med četico najboljših borbašev Slovenije priboril tudi Leon Sodin v kategoriji kumite malčki-30 kg. Leon je kot mlajši rod KK Kozjansko in Obsotelje v tem letu po le točki zaostanka za pokalnim zmagovalcem kategorije pokazal, da se kali v odličnega tekmovalca, ki bo trn v peti najboljšim slovenskim borbašem. Morda pa ima za vzgled svojo starejšo sestro Laro Sodin, ki se je pomerilia v kategoriji kumite ml. kadetinje -40kg. V borbi je pokazala povno mero borbenosti. Tako si je tudi ona, kot peta borbašica priborila zlato kolajno.
Kot zadnjega smo poslali v boj najstarejšega in najizkušenejšega tekmovalca Žan Luka Lesnika. Nastopi je v kategoriji kumite kadeti +70kg. Tudi on je osvojil odlično tretje mesto.

TAKO SMO NA TEJ TEKMI ZOPET ZAKLJUČILI ČISTO PRI VRHU, NA ČETRTEM MESTU OD 47 NASTOPAJOČIH KLUBOV IZ CELE SLOVENIJE, KI SO PO ŠTEVILU ČLANOV IN TEKMOVALCEV VELIKO MOČNEJŠI.

Za zaključek lahko rečemo le to, da da smo iskreno ponosni na naše mlade športnike. Z svojo delavnostjo, odgovornostjo in pristopom so lahko zgled vrstnikom, ponos staršem, klubu, Rogaški Slatini,Kozjem,Šmarju pri Jelšah, Podčetrtku in Sloveniji. Še enkrat iskrene čestitke. Ponosni smo na vas! Na koncu pa še velika zahvala podjetju MOS Servis d.o.o., ki nam vedno stoji ob strani pri skupnem prevozu tekmovalcev. Hvala.