V nedeljo, 1.4. 2017, je Karate zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem DBV Piran, v športni dvorani OŠ Lucija, organizirala 1. pokalno tekmo v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let. Tekma se šteje kot prva izmed treh kvalifikacijskih tekem za prihajajoče mladinsko državno prvenstvo. Tekmovanje je zaznamovala rekordna udeležba in odlična izvedba celotnega tekmovanja s strani organizatorja, DBV Piran. Prijavljenih je bilo 420 tekmovalcev iz 49 klubov, med njimi kar 12 članska zasedba karate kluba Kozjansko in Obsotelje.
Prvi je od naših katašev na tatami v kategoriji kata dečki stopil dober in izkušen tekmovalec Luka Bele. Letos je prestopil v višjo kategorijo, kjer je že potreben prikaz mojstrskih kat. Luka jih je izvajal uspešno vse do finala, ko mu je zmanjkalo moči in je ob slabšem zadnjem nastopu moral priznati poraz in tako osvojil kljub vsemu odlično drugo mesto. Vzporedno z Luko so z nastopi pričeli tudi najmlajši kataši. Vinko Juraja je zopet navdušil s svojimi nastopi, očaral sodnike, prekosil nasprotnike in prepričljivo osvojil prvo mesto v kategoriji kata najmlajši. Tudi Grega Zbil je uspešno pričel z nastopi v kategoriji kata malčki, a se mu je tik pred koncem v četrfinalu nekoliko zalomilo, vendar na koncu po repasažu osvojil odlično tretje mesto. Vzporedno z njim je nastopil tudi dober kataš Filip Lotrič, ki je prav tako prestopil v višjo starostno kategorijo. Kjer še potrebuje nekaj moči in verjamemo, da bo tudi Filip naslednjič pokazal še boljšo izvedbo. Vendar pa ta dan vidnejše uvrstitve ni dosegel. Na drugi strani sta samozavestno stopili na tatami edini ženski predstavnici našega kluba v Luciji Ana in Lea Bele. Tudi onidve sta prestopili v višjo kategorijo a sta presenetili z odličnimi nastopi proti starejšimi sotekmovalkami in se na koncu uvrstili Lea na tretje in Ana po porazu v finalu na drugo mesto. Tekmovanje katašev sta za naš klub zaključila odlična kataša brata Hartl. V kategoriji kata mladinci sta pometla s konkurenco, se v finalu zopet pomerila med seboj in končala Jan na prvem in Bor na drugem mestu.
Tudi v popoldanskem delu je pri borbaših svoj prvi nastop v borbah na pokalnih tekmah začel Luka Bele –tokrat v kategoriji kumite dečki -40kg. Luka se je uspešno boril in prebijal do finala, ko je moral priznati poraz in tako osvojil drugo mesto. Nadaljeval je naslednji borbaš Jakob Žumer. Jakob je v boj vstopil izredno borbeno in samozavestno in po takem pristopu smo si težko obetali kaj drugega kot zmago, ki jo je na koncu v kategoriji kumite dečki +45 kg tudi osvojil. Prav tako si je zmago priboril naslednji borbaš Nejc Kunštek. Tudi Nejc je v letošnjem letu prestopil kategorijo višje v kumite mlajši kadeti -50kg in kljub temu uspešno premagoval nasprotnike in na koncu v finalu po sodniški odločitvi stopil na najvišjo stopničko. V kategoriji kumite mlajši kadeti +55 kg pa sta se pomerila borca –Žan Luka Lesnika in Timotej Jordan, ki sta se prebila vse do finala in se zopet morala pomeriti med seboj. Dvoboj je po sodniški odločitvi dobil Žan Luka ter osvojil prvo in Timotej drugo mesto. Tekmovanje sta zaključila brata Hartl, ki sta se prav tako prestopila kategorijo višje, nastopala v kategoriji borbe mladinci -61kg. Po napetih borbenih bojih je Jan osvojil tretje. Bor pa ni uspel osvojiti medalje.
Kot klub smo opravili 15 posamičnih nastopov, osvojili kar 13.medalj in skupno osvojili 3.mesto med 49. klubi v Sloveniji. Zahvaljujemo se tudi podjetju MOS Servis za ustrežljivost in uporabo kombija, kjer smo del ekipe lahko peljali na tekmo.
Čestitke vsem nastopajočim za izvrstne športne nastope!