NEVERJETNI REZULTATI KARATE KLUBA KOZJANSKO IN OBSOTELJE

V nedeljo 9.6. je v športni dvorani Ljutomer potekalo ekipno državno prvenstvo 2019. Na tekmovanju je sodelovalo 36 klubov in 132 ekip. Karate klub Kozjansko in Obsotelje je na to veliko tekmovanje poslal kar 9 tekmovalcev, od tega sestavil 4 svoje ekipe z tremi sposojenimi tekmovalci, prav tako pa je enega člana posodil Društvu za karate Celje in drugega Karate klubu Žalec. Za naše ekipe pa so sodelovali Živa Stendler-Klanjšek v kategoriji kata malčice in Adela Medić v kategoriji kumite malčice iz Društva za Karate Celje, ter -Aleš Čeh iz Karate kluba Grosuplje.
Z tekmovanjem so pričeli najmlajši v kategoriji kata ekipa malčki. V njej so nastopili Vinko Juraja, Tilen Prah in Filip Lotrič. Vsi trije tekmovalci so vrhunski v posameznih disciplinah, a tokrat so dokazali, kako zelo so se pripravljeni prilagoditi drug drugemu in uskladiti, tudi kot skupina, ter pokazati česa so sposobni, saj so brez težav premagali nasprotnike iz drugih klubov in postali ekipni državni prvaki v njihovi kategoriji.
Prav tako so dobesedno pometle s konkurenco tudi naše punce. Ana in Lea Bele ter Živa Stendler-Klanjšek so se le z eno izgubljeno zastavico povzpele na sam vrh in tudi one že tretje leto zapored postale ekipne državne prvakinje.
Nekoliko se je zalomilo fantom Luki Bele, Gregu Zbil in Alešu Čeh v kategoriji kata mlajši kadeti. Tudi ti fantje kujejo sam vrh karateja v Sloveniji, a se kot ekipa letos niso uspeli uskladiti do te mere, da bi lahko konkurirali nasprotnikom do samega vrha. Tako so na koncu pristali na tretjem mestu.
S tekmo sta v drugi disciplini -borb, kategoriji kumite malčice, nadaljevali že drugič ta dan dvojčici Bele, katerima se je pridružila še izposojena tekmovalka Adela Medić iz Celja. Osvojile so že drugo odličje ta dan, tretje mesto.
Istočasno se je v kategoriji kumite malčki pomeril tudi naš Leon Sodin, ki je aktivno pripomogel, da se je z ekipo Društva za karate Celje, povzpel na najvišjo stopničko in se tudi on okitil z naslovom ekipni državni prvak.
In kot zadnji naš tekmovalec ta dan je Žan Luka Lesnika tokrat priskočil na pomoč ekipi Karate kluba Žalec, v kategoriji kumite kadeti open, ter jim aktivno ter nadvse uspešno pripomogel do osvojitve drugega mesta.

TAKO SO SE PRAV VSI NAŠI TEKMOVALCI NA TAKO VELIKEM TEKMOVANJU POVZPELI NA STOPNIČKE. IMAMO KAR 6 EKIPNIH DRŽAVNI PRVAKOV, ENEGA PODPRVAKA IN 5 BRONASTIH TEKMOVALCEV. TEKMOVALCI DVIGUJEJO NIVO UVRSTITEV NA MEJO, KO ZA NJIH UVRSTITVE POD ZMAGOVALNI ODER V SLOVENIJI, NITI V TUJINI NE ŠTEJEJO VEČ. HVALA VAM NAŠI TEKMOVALCI, RES SMO PONOSNI NA VAS.Slogan našega kluba se glasi VSI ZA ENEGA, EDEN ZA VSE, kar nam v resnici uspeva leto za letom. Ponosni smo na to, da imamo odlične tekmovalce, najboljše navijače, složne in razumevajoče starše in nadvse veseli smo tudi za dobre prijatelje, klubske kolege in odlično sodelovanje z klubi širom Slovenije. Najlepše se zahvaljujemo trenerju Simonu Čehu iz Shotokan karate kluba Grosuplje za kvalitetno oddelane treninge, izposojo tekmovalca in vodenje ekipe na tekmi. Prav tako gre velika zahvala Sebastijanu Kantužerju iz Društva za karate Celje za posojo dveh tekmovalk, pomoč pri vodenju skupin na tekmi in uspešno sodelovanje tekom cele sezone. Karate kluboma Žalec in Celje za zaupanje v naše tekmovalce, ki smo jim jih z veseljem izposodili. In nenazadnje zahvala tudi našemu zvestemu članu Daniju Lotriču, ki vselej v vsaki situaciji nesebično priskoči na pomoč -tokrat v vlogi vodje ekip.
Naša želja je, da bi tako uspešno in produktivno sodelovali z vsemi vami še naprej, ter vsemi tistimi, ki v tem športu vidite in dajete pozitivno energijo, vidite in spodbujate pozitivne premike in se skupaj z nami trudite, da je karate kvaliteten, vrhunski šport, kjer je prostor le za profesionalno, kvalitetno in trdo delo in z svojim aktivnim udejstvovanjem dvigujete nivo tega športa na raven olimpijskega športa. Hvala vam!

Iskrene čestitke vsem sodelujočim na tekmovanju za izjemne rezultate.