Naši najmlajši bojevniki iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje so opravili trening v naravi pred kulturnim domom v Rogaški Slatini.

Dne 4.10.2021 se je več kot 20 karateistov-začetnikov, ki trenirajo karate na 2.OŠ Rogaška Slatina-Ratanska vas odzvalo posebnemu treningu. Ob tednu otroka smo organizirali malo drugačen trening. Izvedli smo ga v naravi, v parku, pred kulturnim centrom Rogaška Slatina. Naši najmlajši so se preizkusili v različnih spretnostnih poligonih po postajah, spoznavali začetne tehnike karateja in se družili. Mimoidoči in starši so jih lahko z veseljem, ponosom opazovali in uživali v treningu. Vsi so bili enkratni, nasmejani, razigrani in seveda zelo pridni pri izvajanju karate nalog. Poskrbljeno je bilo tudi z hitro krepčilo saj jih je po treningu čakalo kino predstava. Ogledali so si film Odi in pingvini. Zahvaljujemo se vsem za odziv, trenerki Suzani in animacijski ekipi-Lea in Ana za odlično organiziran in izpeljan dogodek.

Mi pa že iščemo nove priložnosti, da naše najmlajše karatejčke spodbudimo in dodatno motiviramo za treninge, saj cenimo njihov trud, ki ga tedensko izkazujejo v procesu vadbe. Karate je individualen šport, kjer se mora vsak posameznik, vsak trening znova maksimalno angažirati za svoj napredek in dober rezultat. Gre za nenehna ponavljanja tehnik, kat, kjer je potrebno ogromno vztrajnosti, kar pa je za najmlajše zelo naporno. Napredek je različen od vsakega posameznika, a po določenem obdobju viden pri vsakem otroku in tudi vztrajnost, ki jo pri tem pridobijo se jim bo obrestovala celo življenje. Bravo naši najmlajši, ponosni smo na vas, da to zmorete in vztrajate.