LUKA BELE PRIBORIL BRON ZA SLOVENIJO, ROGAŠKO SLATINO IN KARATE KLUB KOZJANSKO IN OBSOTELJE

V času od 27.-29.4. je v Beogradu potekalo 23. Balkansko prvenstvo za otroke do 13. let. To je najvišji možni nivo tekmovanja za otroke do 13. let, na katerem je sodelovalo 796 najboljših karateistov iz Albanije, Bosne, Bolgarije, Hrvaške, Makedonije, Črne Gore, Romunije, Srbije, Slovenije in Turčije.
Po izboru selektorjev otroške karate reprezentance so se ga udeležili kar trije tekmovalci Karate kluba Kozjansko in Obsotelje –Filip Lotrič, Grega Zbil in Luka Bele. Nastopili so kot člani slovenske otroške reprezentance in z slovenskim grbom zastopali državo Slovenijo. Vsi trije so že prvi dan nastopili v kategorijah kate individualno, kjer so imeli tudi najštevilčnejšo konkurenco.

Z nastopom je pričel Filip Lotrič, ki je zaradi drugačnih pravil, kot jih imamo v Sloveniji lahko nastopil z mojstrsko kato. Tako se je prvič pomeril z kato Empi,. Z odličnim prikazom je suvereno, z 4:1 premagal Srba in se prebil v naslednje kolo. Tu se je pomeril z Turkom, a je žal izgubil. To je bil Filipov prvi nastop z mojstrsko kato, za slovensko reprezentanco in prvi nastop v tujini. Odlično je prebil ognjeni krst s katerim je upravičil svoj izbor na tako veliko tekmovanje. V nedeljo se je še z dvema članoma drugih SLO klubov pomeri tudi v kata timu, s katerim so dosegli 5. mesto. Na sosednjem tatamiju je svoj nastop pričel Grega Zbil. Grega se je že v prvem kolu pomeril z odličnim Turkom, ki ga je žal premagal a ga z priborjenim finalom ponesel v repasaž. Tu je Grega dobil še eno priložnost, da se bori za visoka mesta. Tokrat mu je uspelo premagati Makedonca, in po porazu z Bosancem je tako na koncu dosegel odlično 7. mesto. Tudi Grega se je v nedeljo še z dvema tekmovalcema pomeril tudi v kata timu in dosegli prav tako 5. mesto.

Napeto pa smo pričakovali našega -od teh treh tekmovalcev najizkušenejšega tekmovalca Luka Bele. Luka je suvereno in samozavestno pričel s svojim nastopom. V prvem kolu je premagal Črnogorca, v drugem Makedonca, v tretjem Srba in v četrtem za las 3:2 izgubil proti domačinu. Tu so se njegove želje po balkanskem zlatu žal končale, a se je uspel zbrati še za poslednji boj v repasažu in zadnjo možnost, da se pa domov vendarle vrne z bronasto medaljo, katera je več kot odlična uvrstitev za tako veliko tekmovanje. Tu je prikazal odlično kato Gankaku, s katero je z 5:0 premagal Črnogorca in tako Sloveniji do takrat priboril prvo medaljo na prvenstvu.

Naslednji dan se je Luka pomeril tudi v športnih borbah, kjer se je sicer dobro boril, a se mu po porazu spet z domačinom ni uspelo priboriti do vidnejše uvrstitve. Tako kot ostala naša člana je Luka tekmovanje zaključil v nedeljo, ko se je z Gregom in še enim slovenskim karateistom pomeril tudi v kata timu. Dosegli so 5. mesto. Tekmovalce je poleg trenerjev slovenske reprezentance na tekmovanju bodril, podpiral in jim dajal strokovne nasvete klubski trener Zdravko Romih. Slovenija je v teh treh dneh prvenstva osvojila 4 odličja posamezno in 2 skupinsko.

Ponosni in nadvse zadovoljni smo, da smo del tega velikega uspeha tudi Karate klub Kozjansko in Obsotelje, saj levji delež uspeha za Slovenijo nosi naš tekmovalec Luka Bele. Ponosni smo, da imamo v Rogaško Slatini enega najuspešnejših karateistov balkanskega prvenstva in slovenskega karateja. Verjamemo, da ga čaka še izjemna športna kariera, kakor tudi njegove klubske kolege, ki mu že pridno sledijo in si nabirajo izkušnje, ki so še kako potrebne na tako velikih tekmovanjih. Zagotovo bo že drugo leto na Balkansko prvenstvo iz strani trenerjev slovenske reprezentance povabljenih še več naših odličnih karateistov, ki bodo lahko ponovili izjemen uspeh naših treh letošnjih tekmovalcev.

Iskrene čestitke za izjemne dosežke!