Osmerica karateistov Kozjanskega in Obsotelja se je udeležila izjemno kakovostnega 16. mednarodnega karate turnirja »POSTOJNA OPEN 2017«, v organizaciji karate kluba Postojna. O odlični organizaciji in množični kakovostni udeležbi priča število prijavljenih, saj se je na samem turnirju zbralo kar 568 tekmovalcev iz 72. klubov iz 6.držav.
Na skoraj vseh boriščih so istočasno začeli prav vsi kataši. V kategoriji najmlajši do 7 let, sta nastopala Vinko Juraja in Filip Lotrič. Na zgornji strani žrebne liste je Vinko Juraja po tesnem prvem porazu s 3:2 prišel v repasaž. Tam pa potem z zanesljivostjo premagoval nasprotnike in se zavihtel na odlično 3.mesto. Na drugi strani se je Filip Lotrič prebil do polfinala, kjer je po porazu dobil priložnost za boj za 3.mesto. Ga izkoristil ter osvojil drugo 3.mesto. Na drugem tatamiju so nastopile punce Lea in Ana Bele v kategoriji najmlajše. Lea je v polfinalu za las 3:2 klonila proti nasprotnici, nato pa po repasažu tudi ona osvojila 3.mesto. Ana pa se je prebila vse do finala. Tam morala priznati premoč in na koncu osvojila odlično 2. mesto. Na tretjem tatamiju so se odvijali nastopi malčkov (8-9.let), kjer smo tudi imeli svojega predstavnika in sicer Grega Zbila. Tudi Grega se je prebil vse do četrtfinala, kjer je moral priznati tesni poraz proti Italijanu s 3:2. Nato pa zopet po repasažnih bojih z zanesljivostjo osvojil 3.mesto. Še zadnji kataš, ki je nastopal v tem času je bil Luka Bele. Tudi Luka iz tekme v tekmo izboljšuje svoje mojstrske kate. S svojim odločnim, samozavestnimi pristopom in hkrati skromnostjo navdušuje publiko. Njegove kate krasita izjemna lepa ročna kot nožna tehnika. Tudi on se je iz kroga v krog prebijal vse do finala. Tudi tam nas ni pustil presenetiti in z odliko  že drugič zapored v Postojni osvojil prvo mesto.
Nato smo čakali  še  na nadaljevanje tekmovanja v športnih borbah. Tam je začel Luka Bele, ki je nastopil v kategoriji dečki -40 kg. V prvem krogu se je srečal z Hrvatom. Oba sta se borila zelo taktično. Na koncu je prišlo do sodniške odločitve, kjer je Luka s 3:2 izgubil. Nato pa po repasažih premagoval Italijane, ter osvojil končno 3.mesto. Še zadnja dva borca, ki sta zastopala naše barve kluba sta bila Jakob Žumer in Nejc Kunštek, ki sta nastopala v kategoriji dečki +45 kg. Oba sta se po odličnih taktičnih bojih prebila v klubski finale. Tam pa se borila »prijateljsko«, ker je bil po rednem delu neodločen rezultat, je zopet odločila sodniška odločitev in sicer na stran Jakoba Žumra, ki je postal prvi,  Nejc Kunštek pa nato drugi.
Če potegnemo črto je bil ta dan za nas odličen, kar pove že sama statistika devet nastopajočih je enako devet medalj. Torej izkupiček je 100%. Mogoče se sliši samoumevno, da hodimo na tekmo samo »pobirati« medalje, a temu še zdaleč ni tako. Za njih se je potrebno krepko boriti, ter imeti ogromno znanja. Za takšne rezultate je potrebno ogromno vloženega truda, znoja, volje do dela ter pa vsekakor strokovnega pristopa, ki pa ne pride samo od sebe. Še vedno velja pravilo, da zdrav trikotnik – konstruktivno sodelovanje starš-otrok-trener,  prinese željene rezultate.  Zahvaljujemo se  mednarodno uspešnemu podjetju MOS Servis d.o.o., ki nam vedno priskoči na pomoč z posojo kombija za prevoz tekmovalcev. Čestitke vsem nastopajočim.