V nedeljo 16.11.2014 so se v Kanalu ob Soči zbrali najboljši karateisti Slovenije do 18 let na tretji, zadnji pokalni tekmi. Na tekmi je nastopilo 371 tekmovalcev iz 45 klubov, ki so se pomerili v 55-ih kategorijah in opravili 463 nastopov.

 

Četverica nastopajočih iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje so je vrhunsko odrezala. Prvi je na tatami stopil najmaljši član ekipe, komaj sedem letni Luka Bele. Brez napake in z izjemno predstavo je premagal vso konkurenco ter prepričljivo osvojil naslov pokalnega zmagovalca v kategoriji najmlajši. Od možnih 18 točk je zbral 17 točk.

Nato sta polna pričakovanj na tatami stopila brata Hartl. Ob že kopici vrhunskih rezultatov osvojenih v letošnji sezoni so naše želje in pričakovanja vselej visoka. Tudi tokrat smo se nadejali odličnega uspeha. Glavni cilj obeh tekmovalcev je bil osvojitev najvišjih mest tako v katah kot tudi v borbah, ki bi izdatno prispevala k skupnemu seštevku vseh treh pokalnih tekem.Za skupno zmago je imel, še posebej, Bor izjemno dobro izhodišče. V katah, v kategoriji starejši dečki, sta oba stopila na zmagovalne stopničke. Bor je osvojil drugo mesto, premoč je moral priznati stalnemu konkurentu iz Velenja, v finalu je izgubil po tesni sodniški odločitvi 3:2. Jan se je okitil z bronastim odličjem.

Nato sta oba nastopila v športnih borbah do 40kg. Tam sta ponovila scenarij iz drugega pokalnega tekmovanja, le v obratnem vrstnem redu in ob stopila na najvišja možna mesta. V finalu je z izvrstno predstavo zmagal Jan. Po izjemno razburljivem »ameriškem« scenariju je Bor slavil kot absolutni zmagovalec pokala Slovenije v skupnem seštevku kat in športnih borb. Jan je v skupnem seštevku kat osvojil tretje mesto. Za oba velja, da sodita med najboljše kompletne karateiste Slovenije v njuni kategoriji.
Na koncu je kot najstarejša članica ekipe nastopila, vedno borbena, Anja Rajgl, v disciplini športnih borbah plus 54kg. Kljub bolezenskem stanju se ni predala in borila tako za »vstopnico« na državno prvenstvo kot tudi za skupno tretje mesto. Žal ji tokrat ni šlo vse po načrtih, osvojila pa je končno šesto mesto, ki je vsekakor vredno vse pohvale. Čestitke celotni skupini kot tudi Andreju Hartlu za uspešno vodenje ekipe.