V soboto 10.11. 2018 je v Velenju potekala 1.medobčinska otroška liga v karateju. Karate klub Kozjansko in Obsotelje je v boj poslal svoj mlajši del ekipe, ki si nabirajo nove izkušnje na tekmovanjih. Zastopali so ga: Tilen Prah, Ana Bele, Sodin Leon, Benjamin Herman, Tai Kunst in Lara Sodin.

Edini, ki se je tokrat pomeril v katah –Tilen Prah v kategoriji malčki 8-9 let, je pometel s konkurenco in osvojil prvo zlato medaljo. Naslednja si je zlato priborila Ana Bele v kategoriji kumite malčice +30 kg. Tretjo zlato medaljo si je borbeno priboril Leon Sodin v kategoriji kumite malčki -30kg. Prav tako sta se v finalu kategorije kumite malčki +30kg pomerila med seboj dva klubska prijatelja Benjamin Herman in Tai Kunst. Tu pač ni šlo, da bi osvojila prvo mesto. Tako je v borbi povedel Benjamin in se okitil z že četrto zlato medaljo ta dan, Tai pa slavil na odličnem drugem mestu. Prav tako pa nas ni razočarala še zadnja tekmovalka Lara Sodin, ki se je pomerila v kategoriji kumite ml. kadetinje -40kg. Tudi Lara z nasprotnicami ni imela večjih težav in je na koncu slavila na najvišji stopnički.

Po pregledu dneva bi lahko rekli, da je priti do zlata mačji kašelj, pa temu ni tako. Mladi zagnani karateisti, ki imajo željo po tekmovanjih lahko v klubu trenirajo vsaj 3x na teden ali več. Ob takih pogojih, ki jim jih nudi klub, odličnih trenerjih, njihovo željo po delu in podpori staršev imajo vse možnosti za dosego takšnih rezultatov. Mladi rod odločno sledi rodu starejših tekmovalcev, ki se jim bodo kmalu pridružili tudi na največjih tekmovanjih doma in v tujini in jim pomagali braniti dober sloves kluba in uvrstitev le tega v sam vrh karate klubov v Sloveniji. Po njih se zgleduje letos tudi že rekordno število najmlajših karatejčkov, ki že odkrivajo globino karateja. Pridobivajo si za življenje pomembne veščine in bodo, če bodo želeli, imeli prav tako vse pogoje za dosego vrhunskih rezultatov.
Še enkrat iskrene čestitke vsem tekmovalcem, ki so dosegli to, za kar se borijo in trdo delajo.