KARATEISTI SLOVENIJE SO SE PODALI V BOJ ZA OSVOJITEV KOZJANSKEGA ZMAJA 2022

V nedeljo, 27.11.2022, je Karate klub Kozjansko in Obsotelje v večnamenskem centru Kozje, organiziral tekmovanje z naslovom KOZJANSKI ZMAJ OPEN 2022. Pa se je zgodil tudi ta trenutek organizirati takšno tekmo v Kozjem, kjer je zibelka kozjanskega karateja. Udeležilo se ga je 18 klubov, med seboj pa se je pomerilo skoraj 200 tekmovalcev, ki so nastopali v različnih disciplinah-borba na tarčo, katah in športnih borbah. Tudi tribune so bile skozi celotno tekmovanje nabito polne, kjer so gledalci iz tribun navijali za svoje nastopajoče. Tekmovanje je poteklo tekoče, brez zapletov. Iz Kozjega so se tekmovalci, starši in gledalci vračali z lepimi spomini.
Po uradnem pozdravu našega člana, lahko bi rekli že tradicionalnega napovedovalca karate tekmovanj Pepija Kladuška, himni in pozdravu sodnikov se je napet boj za kolajne pričel. Nastopilo je kar 18 članov domačega kluba: Andraž Lotrič, Filip Lotrič, Benjamin Herman, Denis Karić, Lara Karić, Miha Jurak, Luka Lončarič, Vanna Vilk Petanjek, Ela Droždan Volf, Izak Lipnik, Alex Gerečnik, Alina Gerečnik, Lili Križnik, Anže Križnik, Karin Kozole, Tilen Majer, Prah Tilen, Zara Kitak. Vse je odlično motivirala, vodila, usmerjala naša izkušena karateistka- tekmovalka Lara Sodin.
Poleg že izkušenih tekmovalcev, nam je v veliko veselje, da smo predstavili kar lepo četico novih, obetajočih karateistov, ki pridno trenirajo in se pripravljajo, da se pridružijo svojim klubskim prijateljem in jim pomagajo pri zbiranju odličji na državni in mednarodni ravni. Ni jim manjkalo borbenosti, želje in znanja in verjamemo, da bodo z uspešnimi treningi večkrat tedensko, pod strokovnim mentorstvom odličnih trenerjev kmalu stali med vrstami najboljših karateistov v Sloveniji.
Na koncu tekmovanja so po seštevku osvojenih odličji, najuspešnejši klubi dobili posebna priznanja-kristalne plakete Steklarne Rogaška Slatina. Največje število točk je osvojil karate klub Brežice, na drugem mestu so pristali karate klub Velenje in kristalno plaketo za tretjeuvrščeni klub na tem tekmovanju je prejel karate klub Rudar Velenje.
Iskrene čestitke tistim, ki so na tej tekmi prebili tekmovalni led in tudi tistim, izkušenejšim, ki so kljub številnim obveznostim na večjih tekmovanjih, aktivnostih na pripravah reprezentance in številnim treningom kolegialno »držali štango« manj izkušenim klubskim kolegom, navijali zanje, jim svetovali, jih vodili in pomagali pri sami organizaciji tekmovanja. Brez takšnih članov kluba, takšnih prireditev nebi mogli izpeljati. Zato velik hvala tem tekmovalcem, staršem in članom kluba, ki nam na tovrstnih prireditvah vedno znova in znova priskočijo nesebično na pomoč. Hvala odličnemu povezovalcu Pepiju Kladušku, Jožetu Preskarju, Andreji Kozmus, družini Lotrič, družini Sodin, družini Karić Dušanić, družini Herman, Benu Lipniku, Sandiju Rajglu. Hvala tudi upravljalcu Večnamenskega centra Kozje -Blažu Hartlu, ki vedno nesebično poskrbi za tehnično in organizacijsko podporo, da je prireditev lahko kvalitetnejša in boljša. Posebna zahvala tudi Ani in Lei Bele, ki sta poskrbeli za pripravo dvorane, postavitev tatamijev, rekvizitov, podelitvenega prostora in vsega potrebnega pred prireditvijo. Še vedno velja slogan VSI ZA ENEGA, EDEN ZA VSE. Hvala občini Kozje, donatorjem, podjetju Rajmax d.o.o., Steklarna Rogaška d.o.o., Pekarni Sezam iz Rogaške Slatine, ki so poskrbeli za boljše počutje in kvalitetnejšo izvedbo prireditve.
Iskrene čestitke nastopajočim in hvala vsem- več kot 20-im članom kluba, ki so bili del organizacijskega tima in nam priskočili na pomoč pri izvedbi tekmovanja v Kozjem