Karateisti Kozjanskega in Obsotelja so se iz Laškega vrnili vsi z medaljo.

V soboto 9.3.2019, je pod okriljem Karate zveze Slovenije, v športni dvorani tri Lilije v Laškem, potekal mednarodni karate turnir Slovenia open 2019. Prijavljenih je bilo 61 klubov iz šestih držav, ki so se predstavili kar s 415 tekmovalci. 8 le teh je v boj poslal tudi Karate klub Kozjansko in Obsotelje.

Kot najmlajša tekmovalca sta v kategoriji kata malčki nastopila Tilen Prah in Vinko Juraja. Oba sta začela zelo obetavno, a se po enem neuspelem poizkusu uspela zbrati in opravit z repasažnimi boji z odliko in stala na isti stopnički, saj sta si oba priborila odlično tretje mesto. Kategorijo višje -kata dečki je prav tako odlično začel naslednji tekmovalec Grega Zbil. Tudi on je uspešno premagoval nasprotnike vse do samega finala. Tu je žal izgubil boj z nasprotnikom in dosegel odlično drugo mesto. In kot zadnji kataš, se je v kategoriji kate mlajši kadeti pomeril še Luka Bele. Tudi on z uspešnimi nastopi šel iz kroga v krog, dokler ni naletel na Hrvaškega tekmovalca, pred katerim je klonil in prav tako po repasažnem boju priboril tretje mesto.
Med borbaši je pričel Leon Sodin. Tudi na tej tekmi je prikazal odlično taktiko in borbeni duh, slavil dvoboje vse do finala, kjer je moral priznati poraz proti nasprotniku iz Hrvaške in tako slavil na drugem mestu. Ana Bele se je pomerila v kategoriji kumite malčice -35 kg. Tudi Ana je pokazala, da se njena borbena tehnika krepi in tako na koncu slavila na prvem mestu. Nadaljeval je Benjamin Herman, v kategoriji kumite malčki +35 kg. Tako kot vsi tekmovalci do sedaj je tudi on osvojil kolajno in stopil na tretjo stopničko. V istem slogu je nadaljeval že drugič ta dan – tudi v borbah – kategoriji kumite ml. kadeti -45 kg Luka Bele. Tudi tu je le v finalu klonil, zopet proti Hrvaškemu nasprotniku, ter tako slavil na drugem mestu. In kot zadnja ta dan, ki se je izredno borila in ponosno zastopala barve kluba je bila Lara Sodin. Nastopila je v kategoriji ml. kadetinje -45 kg. Bila je odločena, da se bo borila do konca, kar ji je prineslo zmage vse do finala, kjer je žal izgubila proti Hrvaški nasprotnici in na koncu slavila na drugem mestu.
Za zaključek lahko rečemo le to, da so se prav vsi tekmovalci domov vrnili z kolajnami, da so večini tekmovalcem štrene mešali le Hrvaški tekmovalci, kar je odlična popotnica za prihajajočo spomladansko sezono. Imamo odlične tekmovalce v katah in v borbah, ki se s svoji rezultati uvrščajo v sam vrh slovenskega karateja. Z trdim delom in intenzivnimi treningi še naprej, lahko Krate klub Kozjansko in Obsotelje tudi to leto ponesejo v sam vrh karate klubov v Sloveniji.

Ta dan zaradi bolezni in poškodbe nista mogla nastopiti še dva odlična tekmovalca Filip Lotrič in Lea Bele.

Iskrene čestitke tekmovalcem!