Teden dni pred zaključkom šolskih počitnic se je med vikendom 23.8.-24.8. v obmorskem turističnem letovišču v Italiji v Lignanu odvijalo 29.odprto mednarodno karate prvenstvo Lignano OPEN.  Tekmovanje je trajalo dva dni in sicer prvi dan športne borbe ter naslednji dan kate.

Nastopila sta dva člana našega kluba in sicer Jan Hartl in Bor Hartl. Nastopila sta tako v športnih borbah in katah.  V soboto sta oba nastopila v športnih borbah v kategoriji starejših dečkov do 40kg. Oba sta pokazala izjemno lepo tehniko in taktiko ter prikazala zelo dobro formo že v uvodu sezone 2014/15. Boru Harlu je malo zmanjkalo, da bi prišel v borbo za repasaž ali celo višje saj je po sodniški odločitvi z 1:2 v korist nasportnika občital v četrtfinalu. 


Naslednji dan so bile na sporedu kate. Tudi v tej disciplini sta nastopila oba. Bor Hartl je v prvem krogu naredil dve napaki pri sami izvedbi kate. Naredil je dva debalansa in si tako zaprl pot proti višjim mestom. 


Jan Hartl je pa formo za kate zelo dobro izkoristil.  Postal je namreč vice prvak v katah v kategoriji kate starejši dečki.  Iz kroga v krog je stopnjeval formo in se tako prebil vse do finala  Na tekmovanju je prvič izvedel tudi njegovo novo tekmovalno kato KANKU-SHO.  Kata, ki se izvaja na velikih tekmovanjih. Vse do finala je premagoval  svoje nasprotnike brez izgubljene sodniške zastavice.V finalu pa je moral priznati premoč  Italjanu.


Že nasledni teden jih čaka naslednja preizkušnja in sicer mednarodni turnir v Čakovcu- Međimurje OPEN 2014. To tekmovanje je tudi na planu za izbor v kadetske in višje reprezentančne selekcije. Tako, da želje po uspehu ne bo manjkalo.