Grega ZBIL in Leon SODIN sta se konec septembra udeležila otroških reprezentančnih priprav.

Zadnji nedeljo v septembru, so v Velenju zopet potekale celodnevne priprave NPŠŠ. Med vsemi vabljenimi sta se jih udeležila Grega Zbil v katah in Leon Sodin v športnih borbah. Izbor je bil opravljen glede na pretekle rezultate, zavzetosti na pripravah in mnenju reprezentančnih trenerjev. Kandidata bosta ponosno zastopala domači karate klub Kozjansko in Obsotelje ter Slovenijo na 25. Balkanskem prvenstvu za otroke. To prvenstvo bo potekalo v Poreču od 15.10.-17.10.


Karate klub Kozjansko in Obsotelje ima že vrsto let tudi tu svoje predstavnike, ki pa niso le izbrani in počaščeni z udeležbo na tem tekmovanju, temveč so med tistimi Slovenci, ki že nekaj let zapored tudi tam osvajajo najvišja mesta, prav tako medalje. V letu 2019 je Grega Zbil postal balkanski podprvak, 2018 je Luka Bele osvojil tretje mesto, v letu 2016 je Žan Luka Lesnika po repasažu osvojil končno 5.mesto.
Poleg njiju so bili vabljeni tudi Tilen Prah ter Ana in Lea Bele, ki pa se zaradi različnih razlogov vabilu niso odzvali. Gregu in Leonu želimo dobro pripravo do tekmovanja, veliko športne sreče ter prijetno druženje z ostalo izbrano delegacijo.