V nedeljo 5.6.2016 je Karate klub Polzela kot tehnični organizator organiziral Ekipno državno prvenstvo Slovenije. Udeležilo se ga je 113 ekip iz 30-ih klubov.

Med njimi so bile letos kar tri ekipe iz karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Prva ekipa deklic, v katah- najmlajše stare do 7 let, druga malčkov starih 8,9 let in tretja ekipa v športnih borbah mlajših kadetov starih 12,13 let. Eden od naših odličnih tekmovalcev je bil posojen Karate klubu Žalec v kategoriji kadetov. Ekipna tekma je tekma s posebnim pečatom. Tukaj pridejo do izraza timski duh, povezanost in složnost, vse to pa je  potrebno združiti v celoto.

Tekmovanje smo začeli z najmlajšimi -in sicer ekipo deklic starih do sedem let. Gaja Hribar, Ana in Lea Bele so v letošnjem letu komaj začele s tekmovanji na večjih tekmah. Punce so na tekmovanju pokazale pravi borbeni in skupinski duh. Tako, kot se že celo leto vse tri odlično znajdejo na tatamiju jim je tudi tokrat odlično uspelo. Prvič v svoji karieri, kot najmlajše, stare komaj 6 let so že postale ekipne državne prvakinje Slovenije v katah. Takšen rezultat jim je zagotovo dal dodatnega zagona in motivacije za aktivno sodelovanje v prihodnjih letih. Naslednja je bila ekipa malčkov v sestavi-Filip Lotrič, Grega Zbil in Luka Bele. Po odličnem nastopu deklic, so dobili dodaten motiv in željo, da se tudi oni povzpnejo na najvišjo stopničko, a jim je za to nekoliko zmanjkalo. Po repasažni borbi so zanesljivo osvojili prav tako odlično 3.mesto. Pokazali so, da so iz pravega testa ne le posamezno, ampak tudi v ekipnih bojih in oba tako Filip kot Grega sta pridobila dodatne izkušnje za nastop na državnem nivoju, kjer še nista sodelovala. Kot zadnja ekipa kluba so nastopili borbaši mlajših kadetov v sestavi- Timotej Jordan, Žan Luka Lesnika in Ajan Prelc kot posojen tekmovalec iz Shotokan karate kluba Postojna. Tudi borbašem se je uspelo prebiti z borbenim duhom in dobro taktiko do polfinala, kjer so po tesnem porazu klonili, vendar dobili priložnost za repasažni nastop. Tega so dobro izkoristili, ter na koncu zasluženo slavili skupno 3.mesto. Ob tej priložnosti se Ajanu in trenerju Hadisu Lišinoviću zahvaljujemo za sodelovanje. Kot zadnji iz kluba je nastopil tokrat kot posojeni tekmovalec Bor Hartl -v kategoriji kadetov z ekipo karate kluba Žalec. Po uvodnem porazu so prišli v repasaž za tretje mesto, vendar na žalost po porazu niso uspeli dobiti medalje. Kljub vsemu pa pridobili bogate ekipne izkušnje, ki jim bodo vsekakor pripomogle k še boljšimi individualnimi borbami v prihodnje.Vsem tekmovalcem čestitamo za odlične nastope, ob koncu tekmovalne sezone. Vsem aktivnim članicam in članom pa prijetne aktivne počitnice in se vidimo v septembru spočiti, polni elana, novih idej in željni treningov. 

 

Karate klub Kozjansko in Obsotelje

Miha Romih, glavni trener