ELA VOLF DROŽDAN, TILEN MAJER, LEON SODIN IN LUKA BELE PREJELI PRIZNANJA ŠPORTNE ZVEZE ROGAŠKA SLATINA 2023

V petek, 17.2.2023, je v Kulturnem centru Rogaška Slatina, potekala prireditev Športnik leta. Med vrsto odličnih športnikov našega kraja, že vrsto let seveda sodijo tudi naši karateisti, karateisti Karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Na podelitvi sta iz naših vrst priznanje za perspektivnega športnika dobila Ela Droždan Volf, ki je lansko leto kar nekajkrat stala na stopničkah v kategoriji športne borbe malčice +30 kg In Tilen Majer. Tudi Tilen, ki tekmuje v kategoriji kata malčki, je na vseh tekmah, ki se jih je udeležil v preteklem letu posegel po najvišjih mestih, medaljah.
Priznanje za športne dosežke sta prejela Leon Sodin in Luka Bele.
Leon je v lanskem letu tekmoval v kategoriji kumite ml. kadeti -40 kg. Je član otroške karate reprezentance in je nosilec naziva Balkanski prvak v kategorij ml. kadeti -40 kg , ki ga je dosegel lani v Beogradu. To je bilo najvišje možno tekmovanje, ki se ga udeležuje otroška reprezentanca, zato je to zagotovo njegov najboljši lanski dosežek. Poleg tega, je nanizal še cel kup medalij, – v povprečju zlatih in si nadel še kar nekaj laskavih naslovov na tekmah po Sloveniji. Dosegel in postal je:
– BALKANSKI PRVAK
– DRŽAVNI PRVAK
– EKIPNI DRŽAVNI PRVAK, kata ml. kadeti
– 1.MESTO je dosegel na:

2. pokalna tekma Sl. Konjice,
Maribor open,
3. pokalna tekma Šenčur
Trbovlje open

– 3.MESTO je dosegel na:

1.pokalna tekma Črnomelj
Ekipno državno prvenstvo Slo
kumite ml. kadeti, Ekipno balkansko prvenstvo
kate ml. kadeti

Luka Bele je v preteklem letu odlično tekmoval v obeh karate disciplinah- kate kadeti in borbe kadeti – 70 kg, kar je med karateisti precej redko. Je član slovenske karate reprezentance. V Sloveniji je v letu 2022 prejel vse možne nazive v kategoriji kate kadeti, prav tako tudi v borbah vedno posegal po najvišjih mestih. Ob koncu leta si je nadel laskavi naziv Naj karateist Slovenije 2022 v kategoriji kadeti.
Dosegel in postal je:
– DRŽAVNI PRVAK V KATAH
– POKALNI PRVAK V KATAH
– POKALNI PRVAK SKUPNO
– NAJ KARATEIST
– KATE:
1.mesto:

1.pokalna tekma Črnomelj
2. pokalna tekma Sl. Konjice, Ljubljana open;
2.mesto:

Maribor open
Pokal konjiškega konja 2022;
3.mesto:

3. pokalna tekma Šenčur

– BOBE: 1.mesto:

2. pokalna tekma Sl. Konjice;
2.mesto: 3. pokalna tekma Šenčur;
3.mesto: 1.pokalna tekma Črnomelj
Državno prvenstvo do U21 let