ANJA RAJGL DRŽAVNA VICEPRVAKINJA, JOŽI PREKSAR OSVOJIL DVE TRETJI MESTI


V nedeljo, 8.12.2013 je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem KK Nestor v Športni dvorani Žalec organizirala mladinsko državno prvenstvo za leto 2013 v katah in borbah za posameznike do 21 let. Udeležilo se ga  je 324 tekmovalcev iz 43 klubov. Skupaj je bilo izpeljanih 383 nastopov. Člani karate kluba Kozjansko in Obsotelje so osvojili tri medalje.

 


Jan in Bor Harl sta tekmovala v katah v kategoriji starejši dečki. Jan Hartl je po tesnem porazu 3:2 po sodniški odločitvi obtičal v četrtfinalu. Bor Hartl pa je v polfinalu izgubil proti zmagovalcu te skupine. Nato pa po repasažu za tretje mesto za las izgubil in tako osvojil končno 5.mesto. Za oba velja, da na treningih delata izjemno dovzetno in marljivo zato rezultati v prihodnosti zagotovo ne bodo izostali.

 

 

Anja Rajgl je v športnih borbah v kategoriji starejše deklice nad 50 kg je začela borbe izjemno suvereno, kjer je že v začetku borbe prišla v vodstvo in ga obdržala do konca borbe. V finalu je nastopila z izjemno dobro borko iz primorske, kjer je morala priznati poraz. Tako je na koncu osvojila odlično 2.mesto.
Med mlajšimi člani U21 je nastopil v katah in borbah najbolj izkušeni in najuspešnejši tekmovalec v zgodovini karate kluba Kozjansko in Obsotelje Joži Preskar. Sicer dijak zadnjega letnika športnega oddelka I. gimnazije v Celju. V katah in v športnih borbah je osvojil odlično 3.mesto.

 

 

 

Čestitke vsem.