Predzadnja tekma v letošnji sezoni nas je vodila čez Karavanke v Avstrijo v lepo mesto Salzburg. Kjer so domačini v dveh dneh, 20. in 21.6. na evropski organizacijski ravni organizirali AUSTRIA JUNIOR OPEN. V dveh dneh je bilo opravljenih čez 1000 nastopov, nastopilo je 731 tekmovalcev iz 146 klubov in 21 držav iz celotnega sveta. Med to statistiko sta bila tudi dva člana našega karate kluba Kozjansko in Obsotelje: brata Jan in Bor Hartl.

Omenjenega tekmovanja so se udeležili najboljši karateisti iz osrednje Evrope in drugod. Kot se za Avstrijce spodobi so izpeljali turnir na res visoki ravni in so nam lahko za vzor pri organizaciji takšnih tekmovanj.
Po opravljenem žrebu smo z nastopi v katah začeli tako kot je bilo predvideno po urniku, do minute natančno. Kot drugi izmed tekmovalnih parov je nastopil Jan Hartl, ki je v prvem kolu premagal nasprotnika iz Nemčije ter tako še dodatno utrdil svojo in bratovo samozavest. V naslednjem dvoboju je Jan naletel na Švicarja in ga prav tako premagal, nato pa je bil v tretjem kolu uspešnejši še Šveda. Uvrstil se je v polfinale, kjer je za las izgubil z rezultatom 2:3 s finalistom iz Švice. Čakal ga je repasaž za končno tretje mesto, vendar mu je ponovno zmanjkalo kanček sreče, izgubil je z istim rezultatom, prav tako proti Švicarju. Na koncu je osvojil odlično 5. mesto in dokazal, da je iz pravega testa ter da je mogoče s trdim, vztrajnim in hkrati z zdravim načinom treninga osvojiti zelo veliko. Vse pohvale za Jana Hartla.   
Na drugi strani žrebne liste je nastopil Bor, ki se je v prvem krogu srečal z že znanim nasprotnikom iz prejšnje tekme, ki prihaja iz Švice. Slednjega je premagal, nato pa se v naslednjem krogu pomeril z Švedom, ga brez milosti izločil in v četrtfinalu s tesnim rezultatom 2:3 proti Nemcu nesrečno izgubil. Na koncu je Nemec osvojil 3. mesto. Z izjemno dobro taktiko in odpravo določenih napak iz prejšnjih tekmovanj sta oba tekmovalca zopet naredila velik korak naprej. To je dober znak in popotnica za naslednjo sezono.
Po končanih katah je Bor nemudoma pričel z nastopi v športnih borbah v kategoriji kadetov -52kg. Še vedno poln adrenalina od nastopov v katah, je prvo borbo začel izjemno borbeno in suvereno premagal nasprotnika iz Dunaja. V naslednjem kolu ga je čakal Švicar, tudi njega je premagal in se s  fantastičnimi občutki uvrstil v finale. Tam ga je čakal aktualni evropski prvak iz Švice – Spitz Luca. Kljub temu, da se borca prej nista poznala, sta oba imela zelo spoštljiv, taktičen odnos, bila sta previdna in oprezna na najmanjše možne napake. Po pretečeni minuti je bil rezultat še zmeraj 0:0. Nato je manjšo napako Bora Švicar izkoristil in ga kaznoval z ročno tehniko ter prešel v vodstvo. Bor je manj kot minuto do konca pričel z ofenzivno taktiko, ki se mu tokrat ni obrestovala. Na koncu mu je zmanjkalo energije, da bi rezultat izenačil. Bor je tako osvojil fantastično srebrno medaljo. Vse čestitke za hrabre, tehnično-taktične in zelo kvalitetne borbe. Samo tako naprej!