V nedeljo 2.2.2014 smo se na povabilo Karate kluba Tiger Velenje odzvali na 9. mednarodni karate turnir Nestla Žganka. Karate klub Kozjansko in Obsotelje sta zastopala Jan in Bor Hartl.

 

Domov sta prinesla tri odličja, eno zlato,srebrno in bronasto medaljo. Bor Hartl je nastopil v kategoriji starejši dečki (12,13 let). Z izjemnimi nastopi šolskih in mojstrskih kat se je suvereno prebil v finale. V finalu ga je čakal Italijan. V finalu je z mojstrsko kato GOJUSHIHO SHO za las klonil proti njemu. Tako je osvojil odlično končno drugo mesto.

 

V isti kategoriji je nastopil Jan Hartl. Kjer se je po spodnji strani žrebne liste po repasažih prebil do končnega 3. mesta. V drugem delu so se odvijale športne borbe. Oba sta nastopila v težnostni kategoriji do 40 kg. Bor se je z izjemnimi nožnimi tehnikami v glavo zmagovito povzpenjal do finala. V finalu ga je čakal še drugi predstavnik iz Trbovelj. V začetem delu boja je Trboveljčan povedel 3:0 z nožnim udarcem v glavo. Nato pa je z izjemno ofenzivno taktiko dvakrat nadigral nasprotnika in z izjemnimi nožnimi tehnikami v glavo suvereno zmagal z rezultatom 6:3 in tako zasluženo osvojil pokal. Jan Hartl se je pav tako prebil do polfinala kjer ga je po repasažih čakal tekmovalec iz Bosne in Hercegovine. V sredini borbe je njegov nasprotnik povedel z ročno tehniko v telo 1:0. Takoj za tem je Jan kontinuirano napadal, iskal svojo priložnost vendar točke ni dosegel. Saj je tekmovalec iz Bih dobro branil svojo prednost.

 

Foto galerija na naslednjem linku:

http://www.karate-kozjansko.si/galerija-slik/category/97-9-pokal-nestla-zganka.html