V soboto 5.aprila 2014 se je imel naš klub čast predstaviti  domačemu občinstvu kjer so nastopili na 4. kolu šolske karate lige v Rogaški Slatini.  V dvorano Janina se je tokrat podalo kar 14 članov Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

 

Pomerili so se tako v katah kot tudi v športnih borbah. Po uradnem pričetku tekme so se v boj za medalje najprej podali kataši -Špela Virant, Tjaša Žekar, Zala Petauer, Luka Bele, Nejc Fajs, Bor Hartl,Jan Hartl in Borut Fajs. Več kot polovico naših nastopajočih katašev je po uspešno prikazanih katah v različnih kategorijah stalo na stopničkah. Na drugem mestu Luka Bele-v kategoriji najmlajši in Nejc Fajs pri kadetih. Na tretjem pa Zala Petauer v starejših deklic in Bor Hartl pri starejših dečkih.

V drugem delu tekme  so na vrsto prišli še borci v športnih borbah – Anja Rajgl, Ana Marija Petauer, Bor Hartl, Jan Hartl, Timotej Jordan, Gregor Virant,Maja in Matic Petauer.Tudi tu smo bili z rezultati več kot zadovoljni, saj so naši karateisti posegali še po zlatih odličjih. Tako sta na prvem mestu slavila Anja Rajgl in Bor Hartl, drugo mesto sta si priborila Jan Hartl in Timotej Jordan in tretje Ana Marija Petauer, Gregor Virant in Matic Petauer.

Namen tekem šolskih lig je, da se mladi med seboj pomerijo v spretnostih, se urijo za nadaljne velike nastope, pomemben  pa je tudi socialni stik otrok v različnih starostnih skupinah. Zato čestitke vsem nastopajočim-tistim, ki so dosegli odličja, pa tudi tistim, ki jim tokrat ni uspelo, a jim  je tekma pripomogla k nabiranju iskušenj in znanj za nadaljne velike nastope, saj se v karateju ne glede na število stopenj in barv pasov učenje v resnici, tudi pri najvišji doseženi stopnji, nikoli ne konča.

 

FOTO galerija:

http://www.karate-kozjansko.si/galerija-slik/category/105-4-kolo-solske-karate-lige-rog-sl-2014.html